Etusivu > Kokemukset > Asukkaat tekevät Anniina Turusen päivän

Asukkaat tekevät Anniina Turusen päivän

Restonomi Anniina Turunen

Anniina Turunen työskentelee Saga Munkkiniemen vastaanotossa. ”Vastaanotto on kuin lennonjohtotorni, jossa tiedetään kaikki talon tapahtumat ja löydetään ratkaisut kaikkiin ongelmiin”.

Anniina avasi Saga Munkkiniemen ulko-oven ensimmäistä kertaa vuonna 2013.

”Käydessäni läpi avoimia työpaikkoja tuli vastaan ilmoitus, jossa haettiin vastaanotto-kahvilatyöntekijää Saga Munkkiniemen palvelutaloon ja kiinnostuin heti. Olen koulutukseltani restonomi ja koska asuimme tuolloin Munkkiniemessä, tuntui paikka täydelliseltä minulle”, Anniina kertoo.

Infopankki tai talon oma google

Vastaanoton työnkuva on hyvin monipuolinen. Respan yhteydessä olevan kahvilan hoidon ja asiakaspalvelutöiden ohella Anniina opastaa taloon tulevia vieraita ja tekee esimerkiksi avaimia asukkaille ja henkilökunnalle. Respan vastuulla on myös meidän oma Saga-market, ja siihen kuuluvan kauppakassipalvelun toteuttaminen.

”Usein respa on se, jonka puoleen käännytään ensin, kun jokin askarruttaa mieltä. Tällöin me neuvomme, kehen ottaa yhteyttä, jotta asiakas saa asiansa selvitettyä. Työpäiviin mahtuu, jos jonkinlaista hommaa, ja respan työntekijänä saakin olla varsinainen jokapaikanhöylä ja infopankki. Sanomattakin siis selvää, että paineensietokykyä vaaditaan, mutta juuri nämä asiat tekevät tästä työstä mielekästä”, Anniina kertoo.

Hyvään työpäivään kuuluu nauru

”Olen ollut nyt talossa 10 vuotta ja voin sanoa viihtyväni työssäni erinomaisesti. On mukavaa oppia tuntemaan asukkaat ja heidän erilaiset tarpeensa ja toiveensa. Työtä sujuvoittaa esimerkiksi se, kun tietää kysymättäkin, juoko asukas kahvinsa mustana vai kermalla ja sokerilla.”

Anniinan mielestä työssä jaksamisen A & O on hyvä ja kannustava työilmapiiri. ”Ihanat työkaverit ovat olleet merkittävässä osassa työssä viihtymistä. Respassa me tuemme ja autamme toisiamme ja meillä on myös hauskaa, mitä pidän tärkeänä”, hän sanoo.

Huumori auttaa jaksamaan hektisenäkin päivänä.

”Se palkitsee, kun saan tehtyä työt huolellisesti ja ilman, että täytyy poukkoilla paikasta toiseen ja ajatus katkeaa toistuvasti. Tällöin on myös paremmin aikaa kohdata asukkaat ja kuunnella heidän huoliaan. Työssäni olen huomannut, että moni asukas kaipaa juttelukaveria, ja onkin mukava rupatella ja vitsailla heidän kanssaan”.

”Erityisen hyvälle tuulelle tulen, kun olen iltavuorossa ja kiireisen päivän jälkeen olen saanut työt hyvälle mallille ja talo on rauhallinen. Työvuoron kruunaa se, kun kahvilan viimeiset asiakkaat vielä kiittävät päivästä ja toivottelemme toisillemme hyvät yöt.

Hae työkaveriksi

Mikäli olet kiinnostunut Sagasta työnantajana ja haluat mukaan joukkoomme tekemään tärkeää työtä, tutustu avoinna oleviin työpaikkoihimme.


Voisit olla kiinnostunut myös näistä