Etusivu > Ajankohtaista > Huh hellettä – vinkit viilentymiseen kesäpäivinä

27.6.2022

Huh hellettä – vinkit viilentymiseen kesäpäivinä

Kesähelteet ovat saapuneet Suomeen. Aurinkoa on odotettu, mutta kuumuus saattaa myös tehdä olon tukalaksi. Tässä meidän vinkkimme viilentymiseen!

Muista juoda

Kovilla helteillä juominen on erittäin tärkeää. Vaikka janon tunnetta ei olisi, nestettä kannattaa nauttia useaan otteeseen päivän mittaan. Suolapitoiset juomat kuten Vichy-vesi on hyvä vaihtoehto janojuomaksi. Janojuoman seuraksi sopii hyvin myös vaikka jäätelö, joka viilentää mukavasti kuumana kesäpäivänä.

Viilennä oma koti

Oman asunnon ikkunat on hyvä suojata suoralta auringonpaisteelta ja keskipäivän aikaan ikkunat sekä ovet olisi hyvä pitää suljettuina. Tuuletus on hyvä tehdä joko aikaisin aamulla tai illalla. Ovet ja ikkunat on tärkeä muistaa sulkea yön ajaksi. Lasitettu parveke kuumenee herkästi auringon porottaessa. Lasituksia kannattaa avata, jotta ilma parvekkeella pääsee kiertämään. 

Osassa Saga-palvelutaloista oman asunnon voi viilentää kätevästi ilmalämpöpumpun avulla, mikä onkin helpottanut usean asukkaamme oloa kuumimpina päivinä.

Ulkoile sopivana hetkenä

Suosittelemme välttämään ulkona liikkumista keskipäivän kuumimpaan aikaan. Illalla sää viilenee auringon laskiessa, jolloin kävelylenkki on suotavampaa tehdä. Lenkille on aina hyvä ottaa vesipullo mukaan.

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä