Etusivu > Meistä > Usein kysytyt kysymykset > Asuminen > Millaisia senioriasunnot ovat?

Millaisia senioriasunnot ovat?

Kaksion Makuuhuone Palvelutalo Saga Tammilinna

Senioriasunto -käsitettä käytetään kirjavasti eri yhteyksissä. Maininnasta senioriasunto ei aina pysty päättelemään minkälainen asumisvaihtoehto on kyseessä. Listasimme alle yleisimmät erilaiset vaihtoehdot, joista puhuttaessa käytetään senioriasunto -nimitystä. Lopuksi vielä kerromme, minkälaisia senioriasuntoja Saga-palvelutaloissa on tarjolla ikäihmisille.

Asuntomarkkinoilla on tarjolla senioriasuntoja niin vuokrattavaksi kuin ostettavaksi. Vuokrattavaksi ja ostettavaksi tarkoitetuissa senioriasunnoissa voi olla ikä- ja varallisuusrajoja. Asukkaiden tulee useimmiten olla yli 55-vuotiaita. Taloissa on myös pääsääntöisesti oltava yhteisiä tiloja sekä hissi talon asukkaiden käyttöön. Vuokra- ja omistusasuntojen lisäksi senioriasunnon voi nykyään hankkia myös asumisoikeustalosta.

Senioriasunnot voivat sijaita tavallisen näköisessä kerrostalossa, senioritalo kyltein varustellussa talossa tai palvelutalo –nimeä kantavassa talossa. Tavallisessa kerrostalossa tai senioritaloissa sijaitsevissa senioriasunnoissa ei pääsääntöisesti ole yhteistilojen ja hissin lisäksi tarjolla palveluita eikä paikalla olevaa henkilökuntaa. Senioritaloihin palvelut tilataan ulkopuolisilta palvelutarjoajilta.

Palvelutaloissa sijaitsevissa senioriasunnoissa asukkaat asuvat useimmiten vuokralla. Joissain paikoissa voi olla ikä- ja varallisuusrajoja. Palvelutaloissa sijaitsevat senioriasunnot ovat usein esteettömiä ja asukkaiden käytössä on senioritalojen tapaan hissi sekä yhteistilat. Palvelutaloissa on paikalla henkilökuntaa joko aamusta iltaan tai vuorokauden ympäri. Palvelutalossa asukkaat asuvat omissa asunnoissaan, joissa on oma keittiö sekä kylpyhuone. Palvelutalossa sijaitsevaan senioriasuntoon voidaan tilata talossa toimivalta palvelutarjoajalta erilaisia palveluita kuten esimerkiksi hoiva-, ruoka- ja siivouspalveluita. Palvelutalossa apu on aina käden ulottuvilla tarpeen tullen.

Millaisia Saga-palvelutalojen senioriasunnot ovat?

Saga-palvelutaloissa asukkaat asuvat omissa yksityisissä senioriasunnoissa, jotka on suunniteltu erityisesti ikäihmisille sopiviksi ja turvallisiksi. Vuokrattavien senioriasuntojemme suunnittelussa on huomioitu ikääntymisen tuomat mahdolliset liikuntarajoitteet ja käytössä olevat apuvälineet. Saga-palvelutaloissa on tarjolla vuokrattavaksi yksiöitä ja kaksioita, osassa taloista on tarjolla myös kolmioita. Asuntojen pinta-ala vaihtelee 25–87 m² välillä. Kaikissa senioriasunnoissa on oma nykyaikainen keittiö, jonka perusvarustukseen kuuluu muun muassa liesi, jääkaappipakastin ja säilytystilaa. Monissa asunnoissa on valmiina myös astianpesukone.

Kaikissa Saga-palvelutaloissa on hissit sekä yhteistilat talon asukkaiden käyttöön. Talon asukkaat voivat viettää aikaa muiden asukkaiden kanssa muun muassa talon kahvila-ravintolassa, kirjastossa, kuntosalilla tai saunaosastolla.

Saga-palvelutalojen asukkaat pystyvät tilaamaan omaan senioriasuntoonsa tarvitsemansa palvelut. Tarjolla on kattavasti erilaisia hoito, ruoka-, hyvinvointi- ja siivouspalveluita. Lue lisää tarjoamistamme palveluista täältä.

Saga-palvelutaloissa ei ole ikärajoja. Taloissamme on asukkaita aina 60-vuotiaasta yli 100-vuotiaisiin asti. Saga-palvelutaloissa ei ole tulo- ja varallisuusrajoja kahta poikkeusta lukuun ottamatta: Saga Helapuisto ja Saga Kaskenniitty ovat ARA-kohteita. ARA-kohteissa noudatetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) asettamia tulo- ja varallisuusrajoja.

Kaksion Olohuone Ja Keittiötila Palvelutalo Saga Tammilinna
Senioriasunnot voivat olla joko yksiöitä tai kaksioita. Kuvassa parvekkeellisen tilapäisasunnon olohuone.
Kaikissa senioriasunnoissa on esteetön kylpyhuone
Kaikissa asunnoissa on esteetön kylpyhuone, jossa on helppo liikkua myös rollaattorin tai pyörätuolin kanssa.
Monissa Saga-palvelutalojen senioriasunnoissa on myös oma parveke tai terassi.
Monissa Saga-palvelutalojen senioriasunnoissa on myös oma parveke tai terassi.
Senioriasunnot ovat kalustamattomia ja ne saa sisustaa omilla tutuilla huonekaluilla ja tavaroilla oman makunsa mukaan.
Senioriasunnot ovat kalustamattomia ja ne saa sisustaa omilla tutuilla huonekaluilla ja tavaroilla oman makunsa mukaan.

Tilapäisasumista Saga-palvelutalon senioriasunnossa

Lähes kaikissa Saga-palvelutaloissa on myös tilapäisasumiseen tarkoitettuja valmiiksi kalustettuja asuntoja. Saga-palvelutaloissa voidaan asukkaan toiveesta myös kalustaa vakituiseen asumiseen tarkoitettu huoneisto, jolloin asukas maksaa kalusteista kuukausivuokraa.

Esimerkki kuva tilapäisasunnosta. Kaksion makuuhuone.
Esimerkki kuva tilapäisasunnosta.

Usein kysyttyä

Millaisia Sagan senioriasunnot ovat?
Senioriasunnot ovat suunniteltu ikäihmisille sopiviksi ja turvallisiksi. Asuntojen suunnittelussa on huomioitu mahdolliset liikuntarajoitteet ja käytössä olevat apuvälineet. Saga-palvelutaloissa on tarjolla vuokrayksiöitä ja -kaksioita, osassa taloista myös kolmioita.

Mitä senioriasunnot sisältävät?
Kaikissa asunnoissa on oma nykyaikainen keittiö, jonka perusvarustukseen kuuluu mm. liesi, jääkaappipakastin ja säilytystilaa. Monissa asunnoissa on valmiina myös astianpesukone. Kaikissa asunnoissa on esteetön kylpyhuone, jossa on helppo liikkua myös rollaattorin tai pyörätuolin kanssa. Useissa senioriasunnoissamme on myös parveke tai terassi.

Ovatko senioriasunnot valmiiksi kalustettuja?
Senioriasunnot ovat kalustamattomia ja ne saa sisustaa omilla tutuilla huonekaluilla ja tavaroilla oman makunsa mukaan. Lähes kaikissa Saga-palvelutaloissa on myös tilapäisasumiseen tarkoitettuja valmiiksi kalustettuja asuntoja. Saga-palvelutaloissa voidaan asukkaan toiveesta myös kalustaa vakituiseen asumiseen tarkoitettu huoneisto, jolloin asukas maksaa kalusteista kuukausivuokraa.


Voisit olla kiinnostunut myös näistä