Presentation av Saga

Saga Kaskenniityn sadonkorjuu -tapahtuma

Saga-servicehusen erbjuder en ny typ av lyxigt boende och livskvalitet, service och trygghet för dig eller en närstående. När du bosätter dig på ett Saga-hem har du möjlighet att leva ett självständigt liv i en hemlik och aktiv miljö med tillgång till all vård du behöver. På Saga finns gott om sällskap i samma ålder och tack vare de gemensamma fritidsaktiviteterna är det lättare att lära känna de andra invånarna.

Av Saga-servicehusen finns fyra i Helsingfors, två i Åbo, ett i Raumo, ett i Villmanstrand, ett i Seinäjoki, ett i Vanda och ett i Lahtis. Dessutom planeras flera nya Saga-hus runt omkring i Finland.

Besök Saga-servicehusen och bekanta dig med våra bostäder och tjänster på plats och ställe! Du får se de trivsamma gemensamma utrymmena, uppleva den allmänna stämningen och lära känna vår personal. Då är det lättare för dig att fatta ett beslut om att bo hos oss.

Seniorbostäder

Saga-servicehusen har ett varierande antal seniorbostäder. Alla bostäder hyrs ut och har planerats för att motsvara äldres behov. De har bland annat en luftig planlösning, modernt kök, tillgänglig toalett och dusch och trygghetstelefon. Bostädernas storlek varierar beroende på hus från 24,5–87 m2 och vissa bostäder har balkong eller terrass. Hos oss bor du i ett eget hem som du kan inreda enligt smak och tycke med bekanta möbler och kära föremål.

Gemensamma utrymmen

Vi har satsat mycket på servicehusens gemensamma utrymmen. Alla utrymmen är tillgängliga och lätta att röra sig i. De gemensamma utrymmena erbjuder en trevlig plats för att umgås med de andra invånarna och njuta av stämningen i huset. Till en ökad vardagskvalitet bidrar husens egna bibliotek, restauranger, gym och bastuavdelningar. En del av Saga-husen har inomhus- och utomhusbassäng. Dessutom har alla hus frisör-/barberarsalong, fysioterapeut och fotvårdare.

Helheten kompletteras av trivsamma gårdar, bra möjligheter till utevistelse, nära till servicen i området och goda trafikförbindelser. De fantastiska vinterträdgårdarna ger ljus och grönska året om.

Sagas tjänster

Vi tar väl hand om våra invånare. Alla invånare i Saga-hemmen har servicepaket som valts med tanke på den egna hälsan. Paket ingår bland annat trygghetstelefon, städning, daglig lunch och trevligt fritidsprogram. Vårdmängden varierar beroende på invånarens behov. Paketen kan vid behov kompletteras med tilläggstjänster.

Kundnöjdheten i Saga-husen är hög. I en enkät som genomfördes 2020 visade det sig att 95 % av enkätdeltagarna rekommenderar Saga hemmen och Sagas tjänster till sina vänner och bekanta. Enkätdeltagarna bestod av Sagas boenden och boendens anhöriga.

Sagas personal

Saga-hemmens professionella och vänliga personal hjälper dig att trivas, känna dig trygg och utnyttja våra tjänster på det sätt du önskar. Vår personal med ansvar för äldrevården består av yrkesutbildade personer som talar finska och svenska. Vi förstår dina behov, tar hand om dig, hjälper dig och handleder dig.

Du blir alltid vänligt bemött också på Saga-husens restauranger, kaféer, bastuavdelningar och frisörsalonger. Våra aktiva fritidsinstruktörer får högt betyg av invånarna.

Boendetjänster

Kuvagalleria