Etusivu > Presentation av Saga > Hur kommer man till oss och bo?

Hur kommer man till oss och bo?

Saga-palvelutaloissa on paljon oman ikaista seuraa ja tekemista meillä voit hyödyntää myös yhteiskunnan tukia.

Man kan ansöka om ett hem i Saga-servicehusen genom att lämna in en ansökan till det Saga-hus där man önskar bosätta sig. Ansökan kan fyllas i av sökanden själv eller en anhörig.

Ansökan går snabbt och behändigt med hjälp av den elektroniska bostadsansökan. Man kan också fylla i en ansökan i pappersform och posta den jämte bilagor till Saga-husets föreståndare. Kontaktuppgifterna finns här. Ansökan är inte bindande.

När vi har mottagit ansökan försöker vi behandla den så snabbt som möjligt, varefter vi kontaktar den sökande. Vi frågar efter de bilagor som behövs för det hus till vilket du söker.

Bilagor som ska bifogas ansökan

Saga-hemmen kan man ansöka utan läkarutlåtande, behövs endast en noggrant ifylld ansökan (inga bilagor).

Vid antagningen till seniorbostäderna i Saga-servicehusen nedan iakttas de anvisningar som utfärdats av Finansierings- och utvecklingscentralen för boendet (ARA). Vid antagningen beaktas inkomst- och förmögenhetsgränser.

Till ansökan ska bifogas

  1. Läkarutlåtande
  2. Formulär över specifikation av egendom: Ladda ned formuläret här
  3. Senaste beskattningsbeslut
  4. Beskattningsbeslutets specifikationsdel

Bokningssituationen i servicehusen

Bokningssituationen för bostäderna i servicehusen varierar. Bokningssituationen uppdateras på servicehusens egna webbsidor och man kan också ringa husens föreståndare för att höra sig för om lediga bostäder. Den som önskar bosätta sig i ett fullbokat hus kan lämna in en ansökan och ställa sig i kö. Hör dig för om lediga bostäder och besök oss varje onsdag kl. 13 eller boka en egen tid för besöket.

Vi svarar gärna på frågor och presenterar servicebostäderna i Saga-husen för dig. Boka tid per telefon för en personlig visning. Telefonnumren finns bland kontaktuppgifterna.

Kuvagalleria