Etusivu > Ajankohtaista > Kaarinan arki täyttyy harrastustoiminnasta ja musiikista

1.2.2022

Kaarinan arki täyttyy harrastustoiminnasta ja musiikista

Lappeenrannan Saga Torilinnassa asuva Kaarina Kesseli, 88, on talon ensimmäisiä asukkaita. Saga Torilinna sijaitsee näköalapaikalla aivan kauppatorin vieressä ja avautui uusille asukkaille syksyllä 2017.

– Olen asunut täällä nyt neljä vuotta. Muutin taloon joulukuussa, eli melkein heti talon avautumisesta, Kaarina kertoo.

Palvelutalossa on yhteensä 69 vuokrattavaa senioriasuntoa ikäihmisille ja tarjolla on monipuolisia palveluita seniorin tarpeiden mukaan. Kaarina on viihtynyt talossa hyvin.

– Olen melko tyytyväinen kaikkeen, täällä on hyvä olla. Talossa järjestetään ohjelmaa ja kaikkeen saa halutessaan osallistua. Täällä on myös seuraa, ei tarvitse olla yksin, sanoo Kaarina hymyillen.

Musiikki kuuluu vapaa-aikaan

Kaarina on talon avautumisesta lähtien osallistunut aktiivisesti Saga Torilinnan harrastus- ja kulttuuritoiminnan ohjelmiin. Vapaa-ajanohjaaja Emma kertookin Kaarinan olevan tuttu näky monissa ohjelmissa.

– Erilaiset pelit ja musiikkiin liittyvät ohjelmat ovat mieleeni. Nyt kun on aikaa, niin on kiva osallistua aktiviteetteihin. Ei tarvitse tuijottaa omassa kodissa yksin tyhjiä seiniä, Kaarina tuumaa.

Kotona ollessaan Kaarina nauttii musiikin kuuntelusta. Levyjä on tullut kuunneltua aina. Musiikki on tärkeä asia ja eritoten musiikista nauttiminen on korostunut talossa asuessa.

– Joskus pelaan myös pasianssia. Kortin peluu on mukavaa puuhaa niin yksin kuin yhdessä muiden asukkaiden kanssa, sanoo Kaarina.

Juttuseuraa löytyy ja aktiivisuus pitää virkeänä

Palvelutalosta löytää halutessaan juttukaverin, jonka kanssa voi rupatella päivän kuulumiset tai osallistua vapaa-ajan ohjelmanumeroihin. Juttuseurasta ei ole puutetta, sitä kyllä löytyy Lappeenrannasta ja Saga Torilinnasta.

– Juttuseuraa kyllä löytyy aina täältäpäin Suomea, Kaarina nauraa.

Onnellisuus koostuu Kaarinan mukaan terveydestä ja siitä, että välttyisi suuremmilta vaivoilta. Onnellinen vanhuus on paljon myös itsestä kiinni ja aktiivisuuteen kannattaa panostaa.

– Kannattaa osallistua erilaisiin ohjelmiin ja aktiviteetteihin ja ylläpitää itse esimerkiksi omaa muistia. Minä ylläpidän muistia Skippo -pelin avulla, se on mukavaa ajanvietettä, Kaarina lisää.
 

Millaista elämä on Saga-palvelutaloissa? Lue asukkaidemme kokemuksia täältä.

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä