Etusivu > Ajankohtaista > Keittiö kuntoon, yhteishengellä

12.6.2024

Keittiö kuntoon, yhteishengellä

Saga Munkkiniemen keittiö on kokenut upean muodonmuutoksen kuluneiden kuukausien aikana.

Saga Munkkiniemen ammattitaitoista henkilökuntaa

Saga Munkkiniemen keittiö on kokenut upean muodonmuutoksen kuluneiden kuukausien aikana. Kolme kuukautta kestänyt keittiöremontti on vaatinut joustavuutta ja hyvää asennetta niin talon työntekijöitä kuin asukkailtakin.

Muutostyöt alkoivat tammikuussa. Kuten useissa remonteissa käy, yllätyksiä tuli myös Saga Munkkiniemeen.

”Remontin aikana piti todellakin käyttää luovuuttaan, sillä asukkaat ovat nälkäisiä joka päivä”, nauraa Tiina Karsson, Saga Munkkiniemen ravintolapäällikkö.

Alun perin kahden kuukauden mittaiseksi suunniteltu remontti vei lopulta kuukauden arvioitua enemmän. Töiden aikana kertakäyttöastioilta syötiin viisi viikkoa. Samaan ajankohtaan osui lisäksi vatsatautiepidemia, jonka aikana asukkaiden ruoat pakattiin omiin kasseihinsa ja toimitettiin heille huoneisiin.

Keittiön henkilöstön joustavuus ja hyvä asenne noteerattiin Saga-palvelutalojen ja Esperi Caren sisäisessä työntekijä-äänestyksessä loppukeväästä. Kuukauden onnistuja -tunnustus myönnettiin sitkeydestä toteuttaa keittiön remontti sulkematta ravintolaa päiväksikään. Kukat ja kunniakirjan tiimille ojensi toimitusjohtaja Stefan Wentjärvi, joka myös halusi kokeilla ravintolan antimia ja nautti lounaan yhdessä Saga Munkkiniemen pitkäaikaisen asukkaan kanssa.

”Kaikesta näkee, että tässä keittiössä työskentelee ammattilaisia, joita myös asukkaat arvostavat. Ruoka on paitsi erinomaista myös edullista. Voisin syödä täällä joka päivä”, Stefan toteaa.

Saga Munkkiniemen ravintolapäällikkö Tiina on syystä ylpeä keittiön henkilökunnasta:

”Tiimini on maailman joustavin. Kaikki heistä ansaitsevat ison kimpun ruusuja. Ja asiakkaat myös, vaikka eri syistä. Tiimiläisiäni ei tarvitse houkutella muutoksiin, ja meillä on mahdollisuus tehdä nopeastikin ihmeellisiä asioita”.

Uusi ajanmukainen keittiö on nyt valmis


Saga Munkkiniemen keittiö rakennettiin aikoinaan yhden talon tarpeisiin. Nyt se palvelee kolmen talon asukkaita, joita on yli 300.

”Aiemmin tiskihuoneemme oli kuin turkkilainen sauna – hyvin kostea ja lämmin. Tiskiä syntyi paljon, ja esimerkiksi ruokien valmistusastiat pestiin aina käsin”, Tiina kertoo. ”Nyt on toisin. Remontin yhteydessä keittiöön asennettiin ilmastointi, lattia uusittiin ja hankittiin uudet tiskikoneet. Myös vuoat ja kattilat voidaan pestä koneella”, Tiina huokaa onnellisena.

Palvelutalon keittiötiimissä työskentelee kaiken kaikkiaan noin 20 henkilöä. Tiimi on monikulttuurinen ja moni-ikäinen. Työkieli on suomi, jota tarvittaessa tilanteen mukaan täydennetään.

”Tiimissäni ei ole ollut henkilövaihdoksia moneen vuoteen”, Tiina kertoo. ” Pysyvyyden ansiosta sekä toimintaa että henkilöstön ammattitaitoa on ollut mahdollista kehittää pitkällä aikavälillä. ​​Kaikki puhaltavat tosissaan samaan suuntaan, ja joustoa löytyy. ”

Yhdessä ideoinnin pohjalta syntyi myös pop-up -ravintola Munkan Bistro, joka tarjoilee sekä Sagan asukkaille että talon ulkopuolisille asiakkaille gourmet-ruokaa viineineen. Munkan Bistro toimii jatkossa entistä useammin – kerran kuussa – asukkaiden pyynnöstä. Lämpimästi tervetuloa ruokailemaan kuun ensimmäisenä maanantaina!

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä