Etusivu > Ajankohtaista > Kotiavustamista asukkaan toiveiden mukaan

22.11.2021

Kotiavustamista asukkaan toiveiden mukaan

Saga-palvelutaloissa on tarjolla erilaisia palveluita asukkaan oman kunnon ja tarpeen mukaisesti. Hoitajan tekemällä kotiavustamiskäynnillä voidaan avustaa aamutoimissa tai auttaa lääkkeenannossa. Käynti voi kuitenkin pitää sisällään myös ulkoiluseuraa tai ostoksille mukaan lähtemistä. Asukkaana sinä päätät!

Mitä kaikkea kotiavustaminen pitää sisällään?

Autamme asukasta hänen tarpeiden ja toiveiden mukaan esimerkiksi päivän askareissa tai pukeutumisessa. Kotiavustaminen on hoitajan tekemä käynti ja se voi pitää sisällään joko hoidollista apua tai keskittyä enemmän mukavaan yhdessäoloon ja seurusteluun. Lähdemme mielellämme asukkaan mukaan kävelylenkille tai virkistäytymään kaupungille. Kotiavustaminen sopii myös kauppa- ja asiointiapuun.

Esimerkkejä kotiavustamisesta:

  • Avustaminen aamu- ja iltatoimissa
  • Ulkoiluseura
  • Kodin askareissa auttaminen
  • Ostoksille mukaan lähteminen
  • Yhdessäoloa ja seurustelua
  • Verensokerin- tai verenpaineen mittaus
Lähdemme mielellämme asukkaan seuraksi kauppareissulle

Saga-palvelutalossa kotiavustamiskäynti on aikaa asukkaan kanssa hänen toivomalla tavalla. Moni asukas tykkää viettää hoitajan kanssa yhteistä iltapäivää, lähteä vaikka talon ulkopuolelle kahville tai virkistäytymään teatteriin. On tärkeää, että asukkaiden itsenäistä elämistä tuetaan ja hoitajan kanssa voi lähteä huolettomammin esimerkiksi isommin ostoksille.

Onko apua saatavissa myös muulloin kuin kotiavustamiskäynnillä?

Kyllä. Saga-palvelutalon asukkaiden asunnoissa on valmiiksi asennettuna turvapuhelin. Turvapuhelinta hälyttämällä saa avun paikalle nopeasti ja vaivattomasti. Turvapuhelinpalveluun sisältyy aina myös hälytyspainike, joka kulkee ranteessa tai kaulassa asukkaan mukana. Turvapuhelinpalvelu varmistaa avunsaannin ympäri vuorokauden.

Saga-palvelutaloissa on tarjolla laaja valikoima erilaisia palveluita. Lue lisää palveluistamme täältä.

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä