Etusivu > Ajankohtaista > Kotitalousvähennyksen hyödyntäminen Saga-palvelutaloissa

4.5.2022

Kotitalousvähennyksen hyödyntäminen Saga-palvelutaloissa

Saga-palvelutalossa asuessa on mahdollistaa hyödyntää kotitalousvähennystä. Tutustu kotiin tuotettavien palveluiden vähennyskelpoisuuteen ja suuruuksiin vuonna 2022.

Mikä on kotitalousvähennys?

Kotitalousvähennys on etu, jota kuka tahansa voi hakea esimerkiksi kotona tehdystä siivouksesta, mikäli siivouksen tuottaa ulkopuolinen palveluntuottaja. Etu käy myös muun muassa muuttopalveluihin sekä kotona annettavaan hoitoon. Hoitotyöhön kuuluu myös asiointiapu ruokakaupassa, pankissa tai apteekissa.

Saga-palvelutaloissa asukkailla on oman toiveen mukainen palvelupaketti. Tämän lisäksi asukkaiden on mahdollista hankkia erilaisia lisäpalveluita. Kotitalousvähennyskelpoisia palveluita ovat asukkaan kotona tehtävät siivous- ja hoitopalvelut.

Kotitalousvähennyksen hakeminen

Kotitalousvähennys haetaan takautuvasti veroilmoituksessa. Myös palvelutalossa asuessa voi tehdä kotitalousvähennyksen kotiin tuotettavista palveluista. Yhteisissä tiloissa tapahtuvaan palveluun ei makseta tukea. Vähennyskelpoisia ovat palvelut, jotka tuotetaan nimenomaan asukkaan kotona. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen eli vähennyksen voi saada molemmat puolisot ja myös lapset, mikäli he maksavat vanhempiensa vähennyskelpoisia kuluja.

Saga-palvelutaloissa toimistonhoitajat tekevät alkuvuodesta laskelmat kunkin asukkaan kotitalousvähennyskelpoisista palveluista, jotta asukkaat voivat helposti hakea itselleen kotitalousvähennyksen.

Kotitotitalousvähennyksen määrä on vuonna 2022

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuodessa henkilöä kohden on 3 500 euroa. Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa henkilöltä. Yhdessä puolison tai avopuolison kanssa kotitalousvähennystä voi saada 7 000 euroa. 

Milloin kotitalousvähennystä ei voi hyödyntää?

Mikäli kunta tai kaupunki on myöntänyt palvelusetelin tai maksusitoumuksen palveluun, ei kotitalousvähennystä voi hyödyntää itsemaksettuun osuuteenkaan. Palveluseteli tai maksusitoumus estää vähennyksen, vaikka palvelusetelin tai maksusitoumuksen jättäisi käyttämättä.

Mitä muita tukia ja vähennyksiä pystyy hyödyntämään palvelutaloasumisessa? Tutustu ja lue lisää täältä.

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä