21.7.2020
Kuinka Saga-palvelutaloon haetaan asukkaaksi?
Saga-palvelutaloon hakeutuminen on helppoa ja vaivatonta. Kotia Saga-palvelutalosta voi hakea jättämällä asuntohakemuksen, jonka jälkeen olemme yhteydessä asunnonhakijaan tai hänen läheiseensä. Kuinka prosessissa olisi hyvä edetä? Lue vinkkimme.
1. Tilaa esitteet ja tutustu Saga-palvelutaloihin
Ennen asuntohakemuksen lähettämistä suosittelemme tutustumaan haluamaasi Saga-palvelutaloon, vapaisiin asuntoihin ja hinnastoihin joko verkkosivuillamme tai kotiin lähetettävien esitteiden muodossa. Esitteet voi tilata suoraan kotisivuiltamme täältä. Yksityisen esittelyn varaamiseksi otathan yhteyttä toivomasi talon johtajaan, yhteystiedot täällä.
2. Asuntohakemuksen täyttäminen ja mahdolliset liitteet
Asuntohakemuksen pääsee täyttämään suoraan verkkosivuillamme. Hakemuksen voi täyttää myös paperisena ja postittaa haettavan Saga-palvelutalon johtajalle. Kotiin postitettavien esitteiden mukana on aina myös paperinen asuntohakemus. Asuntohakemukseen tulee kirjata hakijan tai hakijoiden kattavat perustiedot.
Osaan Saga-palvelutaloihin edellytetään liitteeksi lääkärintodistus, joka puoltaa palveluasumista. Lääkärintodistus voi olla vapaamuotoisesti kirjoitettu kuvaus hakijan sen hetkisestä terveydentilasta myös viimeisimmät epikriisit käyvät lääkärintodistuksesta.
Helsingin Saga Helapuisto ja Turun Saga Kaskenniitty ovat ARA-kohteita, jotka noudattavat Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen asettamia tulo- ja varallisuusrajoja. Lue lisää ARA:n vaatimista liitteistä täältä.
3. Hakemuksen vastaanottaminen
Kun olemme vastaanottaneet hakemuksen olemme hakijaan tai hakijan läheiseen yhteydessä. Tämän jälkeen asunnonhakijalla on mahdollisuus varata mieleinen asunto palvelutalosta tai sopia asuntonäytöstä. Asuntohakemuksen jättäminen ei sido muuttoon tai varauksen tekemiseen.
4. Asuntovaraus ja vuokravakuus
Kun asunnonhakija on tehnyt päätöksen asuntovarauksen tekemisestä ja muutosta hän voi alkaa suunnittelemaan muuttoa. Ennen muuttoa tulevalle asukkaalle tulee maksettavaksi normaalien vuokrakäytäntöjen mukaan vuokravakuus. Vuokravakuus on kahden kuukauden asumiskulun suuruinen.
5. Sopimuksien allekirjoitus ja muutto
Viimeiseksi talon johtaja ja asunnonhakija tai hänen läheisensä sopivat tapaamisajan, jolloin he käyvät yhdessä läpi vuokra- ja palvelusopimukset ja allekirjoittavat ne. Tapaamisessa sovitaan myös muuttopäivä sekä avainten luovutus.
Jaa artikkeli somessa