31.8.2021
Sadonkorjuukeitto porisee
Koko kesän huolella hoidettu kasvilaatikkomme alkoi tuottaa jo siinä määrin satoa, että oli aika keittää perinteistä kurpitsakeittoa. Keitto maistui herkulliselta ihanan aurinkoisessa säässä. Sää suosi meitä myös kesän viimeisellä tiistairetkellä, kun pääsimme kylään ihanan Marimme luo Lietoon.
Maukas keitto tehdään joka vuosi samalla reseptipohjalla, hieman eri variaatioilla kuitenkin. Tämän vuoden keiton ainesosia olivat kurpitsan lisäksi purjo ja tavallinen sipuli, peruna ja hieman persiljaa. Sulatejuusto ja kerma viimeistelivät täyteläisen maun.
Toinen viikon kohokohta oli vierailu Marin luona. Harjoittelijamme ja sijaisemme Mari asuu sisarensa omistamassa vanhassa koulukiinteistössä, joka on upeasti remontoitu juhlatilaksi. Saimme kutsun tulla kylään ja vietimmekin ihanan iltapäivän kahvittelun ja musiikin parissa.
Sydämellinen kiitos koko retkikunnan puolesta emännille!
Jaa kuuluminen somessa