Etusivu > Ajankohtaista > Liikunnan iloa senioreille!

28.10.2021

Liikunnan iloa senioreille!

Liikkuminen on tärkeää iästä huolimatta. Senioreiden kohdalla liikunnalla on erityinen merkitys oman toimintakyvyn ylläpitämiseksi. Liikuntaharrastuksen aloittaminen ei ole milloinkaan liian myöhäistä. On hyvä valita juuri itselle mieluinen tapa liikkua. Monesti myös yhdessä tekeminen on hauskempaa ja se sitouttaa aktiivisuuteen.

Liikuntamuodot senioreille

Senioreille on tarjolla erilaisia liikuntaryhmiä, joihin voi liittyä mukaan. Nykyään myös Internet on pullollaan erilaisia liikuntavinkkejä myös itsenäiseen harjoitteluun. Saga-palvelutaloissa on tarjolla asukkaiden toiveiden mukaisia liikunnallisia ryhmiä. Tutustu asukkaidemme suosimiin lajeihin alta ja lähde kokeilemaan.

Tuolijumppa

Tuolijumppa on tehokas liikuntamuoto. Tuolijumpan ideana on tehdä erilaisia liikkeitä istuen ja tähän liikuntamuotoon pystyy osallistumaan oli kuntotaso millainen tahansa.

Vesiliikunta

Vesiliikunta on tehokas liikuntamuoto muun muassa kuntouttavaan toimintaan. Vesi on kannatteleva elementti ja vedessä saadaan koko keho liikkumaan. Vesijumppaaminen on hyödyllistä kehon lihaksistolle kuin nivelillekin, sillä veden vastus saa aikaan hyvän treenin.

Kuntosaliharjoittelu

Kuntosaliharjoittelu on tehokasta liikuntaa kehomme lihaksistolle. Kuntosalilla voi treenata ja vahvistaa kehon lihaksiston eri osia. Mikäli kuntosalille ei yksin uskaltaudu kannattaa ensimmäiset kerrat tutustua harjoitteluun ammattilaisen opastuksella.

Saga-palvelutalojen fysioterapeutit opastavat ja auttavat asukkaita kuntosalilla
Kuntosaliharjoittelu helpottuu ammattilaisen opastuksella.

Tasapainoharjoittelu ja venyttely

Tasapainoharjoittelu ja venyttely on tärkeää jokaiselle iästä riippumatta. Keho pysyy terveenä ja vetreänä kun muistaa ottaa aikaa myös kehonhuollolle venyttelemällä. Tasapainoharjoittelussa kehitetään omaa koordinaatiota, jotta se säilyisi vastaisuudessakin yhtä toimintakykyisenä ja vältyttäisiin esimerkiksi kaatumisilta.

Kävelylenkit

Kävelylenkit raikkaassa ulkoilmassa ovat hyödyllistä arkiliikuntaa. Mikäli yksin lenkkeileminen ei innosta voi pyytää ystävää tai läheistä seuraksi. Kävelylenkkien tehokkuutta voi lisätä nappaamalla kävelysauvat mukaan. Kävelysauvat auttavat tasapainon säilyttämisessä, mutta lisäävät myös liikkuvuutta kehon yläosaan.

Sauvakäveleminen on tehokasta arkiliikuntaa

Millaista muuta ohjelmaa Saga-palvelutalot tarjoavat asukkailleen? Lue lisää täältä

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä