Etusivu > Ajankohtaista > Margitilla ja Raimolla on yhteistä taivalta takana jo 68 vuotta

6.8.2021

Margitilla ja Raimolla on yhteistä taivalta takana jo 68 vuotta

Margit, 82, ja Raimo, 86, Hellbergin koti on sisustettu kauniisti. Valloittava pariskunta on asunut Saga Kaskenpuistossa kohta vuoden päivät. Yhteistä elämää parilla on takana jo vuodesta 1953 lähtien ja naimisissa on oltu 64 vuotta.

– Henkilökunta on ystävällistä ja mukavaa – täällä Saga Kaskenpuistossa on helppo olla, kertoo pariskunta nykyisestä elostaan.

Monia yhteisiä vuosia ja muistoja

Pariskunta on ennättänyt nähdä ja kokea vuosien varrella paljon. Muistuipa heidän mieleensä jopa ensimmäiset kohtaamiset.

– Raimo oli Nummenpakan kunkku. Kävin hakemassa vettä isoäidilleni kun pojat yltyivät heittelemään minua lumipalloilla. Raimo tuli siihen ja sanoi, että jos kuljet minun takanani eivät pojat kiusaa, muistelee Margit kohtaamista.

– Minä muistan sen, että huomasin naapuriin muuttaneella mummolla olleen kovin nätti lapsenlapsi, hymyilee Raimo.

– Minä olin nuorena kova likka juoksemaan. Kerran Raimo juoksi minut kiinni ja sanoi, että nyt pussaan sua. Estelin ja tuumasin, että minua ei noin vaan pussata, Margit nauraa.

Margitilla ja Raimolla on takanaan yhteistä taivalta jo 68 vuotta
Margit ja Raimo sanoivat toisilleen tahdon 64 vuotta sitten.

Urheilullisuus yhdistää

Aktiivinen elämä on ollut sekä Raimolle että Margitille sydämen asia. Raimo työskenteli aikoinaan Wärtsilässä Turun Posliinissa posliininpolttajana ja urheili Wärtsilän joukoissa. Margit puolestaan harrasti lentopalloa työpaikan porukassa.

– Harrastin jalkapalloa, lentopalloa ja yleisurheilua. Toimin aikoinaan myös Suomen heittäjien sekä TPS:n nuorten huoltajana, kertoo Raimo.

– Minä pidin kovasti lentopalloilusta, vaikka olenkin näin lyhyt, tuumaa Margit.

Pariskunnan yhteinen tytär syntyi vuonna 1960. Tytär on perinyt vanhemmiltaan innostuksen urheiluun, sillä takataskusta löytyy pesäpallon Suomen mestaruus.

Huumorilla eteenpäin

Yhteinen elämä on asettunut uomiinsa. Vuosiin on mahtunut kaikenlaista, eikä elämä aina ole ollut ruusuilla tanssimista. Yhdessä vastoinkäymiset on kuitenkin voitettu. Pariskunta kuvailee huumorin yhdistäväksi tekijäksi. Kysyimme miten Raimo ja Margit kuvailisivat toisiaan ja vastaukset tulivat nopeasti.

– Raimo tykkää auttaa ja touhuaa paljon, sanoo Margit.

– Margit on hyvä ruoanlaittaja. Olen aina pitänyt hänen tekemästään ruoasta. Ja kyllähän tuo Margit pitää minut aisoissa, komentaa hyvällä tavalla, lisää Raimo hymynkare huulillaan ja katsoo hellästi vaimoaan.

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä