Etusivu > Ajankohtaista > Miten Saga-palvelutaloon pääsee asumaan? Asiantuntijamme vastaa

18.8.2021

Miten Saga-palvelutaloon pääsee asumaan? Asiantuntijamme vastaa

Saga-palvelutaloon hakeutuminen on helppoa ja vaivatonta. Asiantuntijamme Ranja Kontturi kokosi yhteen palvelutaloasumisen kriteerit ja tutustutti hakemisen helppouteen.

Millaisia kriteereitä on palvelutaloasumisessa?

Saga-palvelutaloissa valintaperusteena on palvelutaloasumisen tarve. Esimerkiksi ikärajaa ei ole, vaan keskeistä on ikäihmisen itsensä tai ikäihmisen läheisen havaitsema tarve. Myös pelkkä halu hakeutua palvelutaloon riittää kriteeriksi. Palvelutaloasumisentarve voi olla esimerkiksi:

1. Sosiaalinen tarve (yksinäisyys, tarve seuralle ja sosiaalisille kontakteille)
2. Terveydellinen tarve (terveydentila vaatii palvelutaloasumista)
3. Turvallisuuden tarve (pelko asua yksin, tarve saada apua säännöllisesti tai tarvittaessa nopeasti)

Jokainen Saga-palvelutaloon muuttava valitsee omaan elämäntilanteeseen ja terveydentilaan sopivan palvelupaketin. Vähimmäisvaatimuksena kaikilla asukkailla on kyseisen Saga-palvelutalon pienin palvelupaketti.

Saga-palvelutaloissa ei ole tulo- tai varallisuusrajoja kahta poikkeusta lukuun ottamatta: Saga Helapuisto ja Saga Kaskenniitty ovat ARA-kohteita. Näissä Saga-palvelutaloissa noudatetaan rahoitus- ja kehittämiskeskuksen asettamia tulo- ja varallisuusrajoja.

Miten Saga-palvelutaloon haetaan?

Kotia Saga-palvelutalosta voi hakea jättämällä asuntohakemuksen. Hakemuksen voi jättää kotisivujemme kautta sähköisesti tai postittaa paperisena Saga-palvelutalon johtajalle. Hakemuksen voi täyttää joko hakija itse tai hakijan läheinen. Hakemuksen voi jättää myös silloin kun haluaa asettua asuntojonoon tai muuttaa myöhemmin. Asuntohakemuksen lähettäminen ei ole sitovaa.

Olemme hakijaan tai hakijan läheiseen yhteydessä asuntohakemuksen saavuttua. Osaan Saga-palvelutaloista tarvitaan hakemuksen lisäksi lääkärinlausunto palveluntarpeesta. ARA-kohteisiin hakiessa tulee hakijan lääkärinlausunnon lisäksi toimittaa omaisuuden erittelykaavake, viimeisin verotuspäätös ja verotuspäätöksen erittelyosa. Saga-palvelutalojen johtajat auttavat mielellään hakemuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisää Saga-palvelutaloihin hakemisesta täältä
Lisätietoa asuntohakemuksen liitteistä täällä

Asiantuntijana kysymyksiin vastasi Ranja Kontturi. Ranjalla on vuosien kokemus terveys- ja hyvinvointialalta johtotehtävissä. Nykyään Ranja toimii Vantaan Saga Tammilinnan johtajana.

 

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä