Etusivu > Ajankohtaista > Musiikin voimaa Saga Kaskenpuistossa

6.4.2023

Musiikin voimaa Saga Kaskenpuistossa

Turun Saga Kaskenpuistossa raikaa laulu joka keskiviikko klo 14, kun talon asukaskuoro Kööri kokoontuu laulamaan yhdessä.

Turun Saga Kaskenpuistossa raikaa laulu joka keskiviikko klo 14, kun talon asukaskuoro Kööri kokoontuu laulamaan yhdessä.

“Kuorolaulu on mainio harrastus – siinä yhdistyvät sosiaalinen kanssakäyminen, fyysinen suorittaminen sekä yhteiset haasteet ja tavoitteet. Tutkimuksissa ympäri maailmaa on todettu kuoroharrastuksen terveyttä edistävä vaikutus. Laulaessa murheet ja kivut unohtuvat”, toteaa kuoron johtaja dir.mus. (director musices) Arja Lyly.

Musiikinopettajana työskennellyt Saga Kaskenpuiston asukas Lyly on johtanut kuoroa vajaa kaksi vuotta.

“Olen työssäni ja työn ohella toiminut yhdeksän eri kuoron pitkäaikaisena johtajana. Kööri on kymmenes. Pyrin räätälöimään ohjelmiston jokaiselle porukalle sopivaksi. Se tekee laulamisesta kiintoisaa ja koukuttavaa.”

Kaikki talon asukkaat ovat tervetulleita kuoroon. Pääsykoetta ei ole. Useilla ikäihmisillä saattaa olla käsitys, etteivät he ole musikaalisia. Koulun laulukokeet tai kaverin kommentti ovat voineet jättää jopa traumaattisen muiston. Laulaminen on terapiaa näihinkin kokemuksiin. Köörissä parasta on hyvä tunnelma, laulaminen yhdessä sekä onnistumisen kokemukset.

“Odotan aina keskiviikkoa, että pääsen laulamaan ja oppimaan uutta, sanoo kuorolaisiin kuuluva Marjatta. “Aikaisemmin olen laulanut kouluaikana kuorossa ja näytelmäharrastuksessa laulaminen oli osa esitystä. Sitten laulaminen vähän jäi ja täällä Arja on innostanut minut uudelleen laulamisen pariin.”

“Kööri on esiintynyt asukkaille erilaisin ohjelmistoin ja ne ovat olleet hienoja kokonaisuuksia. Olen niin ylpeä meidän upeasta kuorosta. Lauluharrastus on saanut asukkaamme innostumaan ja loistamaan”, kertoo talon vapaa-ajanohjaaja Riikka.

Tutustu Saga Kaskenpuistoon tarkemmin tästä

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä