Etusivu > Ajankohtaista > Muuttuneet vierailukäytännöt Saga-palvelutaloissa

4.3.2021

Muuttuneet vierailukäytännöt Saga-palvelutaloissa

Koronatartuntojen määrä on valtakunnallisesti jälleen lisääntymässä. Turvataksemme asukkaamme sekä henkilöstömme, joudumme toistaiseksi tiukentamaan vierailukäytäntöjä.

Suosittelemme edelleen, että tapaamiset toteutetaan turvallisesti ulkotiloissa, treffi-ikkunassa tai tapaamiskontissa. Mikäli tapaaminen edellä mainituissa ei onnistu, on ehdottoman tärkeää, että 

  • Käytätte koko tapaamisen ajan kirurgista suu-nenäsuojusta
  • Saavutte vierailulle enintään 1 henkilö kerrallaan
  • Saavutte vierailulle vain täysin terveenä ja oireettomana
  • Huolehditte käsihygieniasta, ja pidätte vähintään 2 metrin turvavälin muihin asukkaisiin ja henkilökuntaan
  • Vältätte talon sisätiloissa ylimääräistä liikkumista

Saga-palvelutaloissa voidaan joutua väliaikaisesti rajoittamaan vierailuja koronatilanteesta johtuen. Tästä syystä vierailuja koskevat ohjeemme voivat vaihdella alue- ja talokohtaisesti.

Vieraillessanne Saga-palvelutalojen ryhmäkodeissa toivomme, että asukkaidemme ja henkilöstömme turvallisuuden varmistamiseksi sovitte vierailusta aina etukäteen. Tapaamista sopiessanne henkilökuntamme kertoo Teille mahdollisista aluetta tai yksikköä koskevista erityistoiveista- tai rajoituksista. Poikkeuksia ovat myös erityistilanteet, kuten saattohoito, jolloin vierailut pyritään aina järjestämään.

Valitettavasti emme voi päästää Saga-palvelutaloihin vierailijoita ilman suu-nenäsuojusta. Kaikissa tapaamisissa, sekä sisällä että ulkona, vierailijan suositellaan käyttävän suu-nenäsuojusta. Vierailijoiden tulee olla varustautuneita suu-nenäsuojalla jo tullessaan vierailulle. Suu-nenäsuojusta suositellaan pidettävän koko vierailun ajan, myös asukkaidemme kotona.

Uusi tilanne vaatii meiltä kaikilta kärsivällisyyttä ja sopeutumista. Läheiset voivat piristää asukkaitamme olemalla heihin aktiivisesti yhteydessä esimerkiksi puhelimitse tai videopuhelun välityksellä. Pienet teot, kuten kirjeet ja kortit, ilahduttavat aina suuresti.

Lämpimin terveisin,

Saga-palvelutalot

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä