Etusivu > Ajankohtaista > Naapurilähiössä tavataan

1.2.2023

Naapurilähiössä tavataan

Tänään sohvilla tapaavat Rane, Reino, Teuvo, Juhani ja kaksi Lauria. Rouvat puuttuvat joukosta nyt, mutta usein naapurilähiön seuraan liittyvät Raili, Arja, Sirkka ja Kaija.

Saga Salpalinnassa naapurilähiön porukka on koossa taas.

Tänään neloskerroksen sohvilla tapaavat Rane, Reino, Teuvo, Juhani ja kaksi Lauria. Rouvat puuttuvat joukosta nyt, mutta usein naapurilähiön seuraan liittyvät Raili, Arja, Sirkka ja Kaija. Joka päivä kello 17.00 naapurilähiön sohvilla tavataan. Aika ja paikka on sama, kokoonpano ja teemat vaihtelevat. Naapurilähiössä sana on vapaa. Ei ole agendaa, eikä tabuja. Naapurilähiössä paketoidaan päivän polttavat, käsitellään lööpit, ratkotaan pulmat ja parannetaan maailmaa.

nähdään tänäänkin
”On tietty hetki, jolloin löytää kavereita, jos siihen menee,” Juhani kuvaa naapurilähiön ydintä.

Tänään puhutaan Lahden keskustan historiasta. Sohvien ympärillä on puu- ja metsäteollisuuden moniosaajia, rautakaupan ja vaateteollisuuden tietoutta. Tiimissä on Lahdessa syntyneitä ja pitkään alueella asuneita, Viipurin suunnalta muuttaneita ja Itä-Suomesta tänne kotiutuneita. Metsäjättien nimet vilahtavat ja porukasta löytyy samoja työnantajia palvelleita, vaikka vasta täällä tutuksi tulleita työkavereita. Elävässä keskustelussa Lahden keskustan historia piirtyy: kartanon kupeeseen niityt lehmineen, järvialueineen, satama ja rautatie metsäteollisuuden tuotteiden kuljettamiseen.

Vilkkaassa tarinoinnissa todetaan muuntuneen Lahden siluetti, jossa vuosien saatossa teollisuus on tehnyt tilaa asuintaloille. ”Vuoteen -61 saakka tässä kulki lättähattu,” Lauri kertoo. ”Tällä paikalla oli ennen rivistö huoltoasemia, ja tämän talon kohdalla Shellin asema,” Rane lisää.

Keskustelu siirtyy sulavasti Ranen 400-sivuiseen sukututkimukseen ja Teuvon suvun digiaineistoista löytyneisiin taustoihin. Mirja liittyy joukkoon ja keskustelussa piipahdamme sujuvasti Värstilästä Kiirunaan. Juhanin kanssa pistäydymme tovin Venäjän kaupoissa.

On helppo ymmärtää, miksi tähän virkeän leppoisaan seuraan palataan lounaan ja kaupunkireippailuiden jälkeen yhä uudelleen ennen, kun vetäydytään omiin koteihin illan askareisiin.

”Tässä asumismuodossa parasta on kivat kaverit ja hyvä ruoka!” Juhani summaa hyväntuulisesti. ”Eikä sijaintikaan ole hullumpi Fellmaninpuiston kupeessa palveluiden keskellä,” kaverit komppaavat.

Naapurilähiöön ovat kaikki asukkaat tervetulleita – jos tila loppuu, siirrytään kabinettiin.

Tervetuloa Saga Salpalinnan naapurilähiöön – seuraan, jossa ystävät tunnetaan!

Saga Salpalinna on 2020 valmistunut moderni 96 kodin palvelutalo aktiivisille senioreille Lahden keskustassa. Saga Salpalinnan palvelut muuntunut tarpeittesi mukaan. Meillä on vielä muutama vuokrakoti tarjolla palveluiden keskellä. Löytyisikö Sagasta esteetön ja turvallinen koti sinulle? Tutustu Saga Salpalinnaan tästä

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä