Etusivu > Ajankohtaista > Pienen pientä onnea Saga Tammilinnassa

11.7.2022

Pienen pientä onnea Saga Tammilinnassa

Musiikki on ollut osa Saga Tammilinnan asukkaan Matin elämää jo pienestä pojasta lähtien. Matti on laulanut koko ikänsä, nuorempana hän lauloi Rauman seminaarin poikakuorossa 14-vuotiaaksi saakka.

Muutettuaan Saga Tammilinnaan noin puolitoista vuotta sitten Matti huomasi, että talon viikko-ohjelmassa on paljon erinäköistä musiikkitoimintaa esimerkiksi yhteislaulua ja levyraatia. Myös esiintyjiä käy säännöllisesti konsertoimassa talon väelle. ”Yksi täältä kuitenkin puuttui ja se oli karaoke”, Matti kertoo. Näin ajatus talon yhteisistä karaoke hetkistä sai alkunsa.

Pian siitä on jo vuosi, kun Matti veti talossa ensimmäisen kerran karaokeiltaa. ”Ensimmäinen karaokeilta oli onnistunut. Täällä asui silloin 98-vuotias sotaveteraani, joka innostui tiimivastaavan kanssa tuolloin jopa tanssimaan – meillä oli tosi hauska ilta!”, Matti muistelee. Parhaimmillaan karaokeen osallistuu kymmenisen laulajaa ja kyllä väkeä katsomossakin riittää.

Musiikki vie takaisin 50-60 –luvun muistoihin

Karaokeillassa lauletut kappaleet ovat pitkälti vanhoja iskelmiä 50-60 –luvulta. Suurin osa talon asukkaista on elänyt silloin nuoruuttaan.

Yksi karaoken vakiolaulajista on Pentti, joka kertoo karaoken olevan kivaa puuhaa. Pentillä on taskussa lappu, johon on kirjoitettu ylös kappaleita. Listalta löytyy muun muassa kappaleet Yön väistyessä, Pettäjän tie, Kertokaa se hänelle, Saarenmaan valssi, Kohtalon tango ja Niittykukkaset.

Mikä sitten on karaokeisännän Matin suosikkikappale? ”Melkein sanoisin, että se on se Pienen pieni onni, joka löytyy ainakin Kaija Pohjolan ja Taisto Tammin esittämänä”, Matti vastaa. Tänä iltana kappaleen esittää kuitenkin Matti.

”Musiikki on aina merkinnyt minulle paljon. Se on hyvää ajanvietettä. Sanotaan, että laulava ihminen ei ole koskaan paha, koska laulava ihminen on aina iloinen. Musiikki sisältää kaikkea, se on iloista ja se on surullista ja sen avulla voi ilmaista tunteitaan. Minusta laulu on tärkeintä ihmisen elämässä ja se rauhoittaa. Sinä aikana, kun laulaa niin ei ainakaan pysty ajattelemaan mitään pahoja ajatuksia”, pohtii Matti.

Tervetuloa karaokeiltaan

Karaokeohjelma alkaa, kun Matti toivottaa mikrofonin kanssa kaikki tervetulleeksi. Pentti aloittaa illan kappaleella Niittykukkaset. Karaokeillassa kuultiin monta kaunista esitystä muun muassa kappaleista Hyvää huomenta Suomi, Niin kaunis on maa, Rantamökissä ja Mombasa. Osa osallistujista innostui myös tanssimaan esitysten aikana.

Karaokekärpänen on purrut Saga Tammilinnan moneen asukkaaseen.
Ensimmäinen esiintyjä Pentti aloittaa shown koskettavalla Niittykukkaset-kappaleella.
Ensimmäinen esiintyjä Pentti aloittaa shown koskettavalla Niittykukkaset-kappaleella.

Viikko-ohjelmasta löytyy jokaiselle jotakin

Mukana karaokeillassa oli myös Seija, joka on asunut Saga Palvelutalo Tammilinnassa pian jo kolme vuotta. Seija on ollut erityisen tyytyväinen Matin järjestämään karaokeen. ”Minusta on tosi hienoa, että tämmöisiä järjestetään. Olen itsekin ennen korona-aikaa käynyt ystävien kanssa ravintoloissa laulamassa karaokea. Mutta onneksi myös täällä laulaminen on mahdollista”, Seija kertoo.

Seija ja Taisto lauloivat yhdessä kappaleen Mombasa. He ovat aiemminkin laulaneet kyseisen kappaleen yhdessä.

Vaikka karaoke ei olisi omaan mieleen, talon viikko-ohjelmasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Seija luettelee omia suosikkejaan viikko-ohjelmasta, joita ovat karaoken lisäksi levyraati ja sananselityspeli. ”Täällä talossa on paljon ihania ihmisiä joiden kanssa tykkää olla ja viettää aikaa. Elämä on elämää. Ei ole keneltäkään pois, että nauttii tästä elämästä ja näistä ihmisistä jotka ovat täällä!”, Seija kertoo loppuun ja kehottaa myös muita asukkaita osallistumaan talon ohjelmiin rohkeasti.

Karaoke jää nyt kesän ajaksi tauolle, mutta karaokeisäntä Matti lupaa, että mikrofonin ääreen palataan jälleen syksymmällä.

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä