Etusivu > Ajankohtaista > Poikkeusolojen vaikutus taloissamme

30.12.2021

Poikkeusolojen vaikutus taloissamme

Vaikka pyrimme pitämään toimintamme Saga-palvelutaloissa niin normaalina kuin mahdollista, poikkeusolot ja niihin liittyvät viranomaisten määräykset vaikuttavat myös meihin. Toimimme perjantaista 31.12.2021 alkaen seuraavasti:

1. Asukkaat

Toivomme, että asukkaamme kiinnittävät erityistä huomiota käsihygieniaan:

  • Pese kädet aina kotiin tullessasi sekä ennen kuin menet yhteisiin tiloihin, kuten ruokasaliin.
  • Käytä käsihuuhdetta, jota on saatavilla taloissa useassa pisteessä.
  • Hyvä yskimishygienia on tärkeä. Yski ja aivasta vasten omaa hihaasi tai nenäliinaan. Pese kädet yskimisen jälkeen.

Toivomme, että liikut yhteisissä tiloissa vain oireettomana. Mikäli huomaat vähäisiäkin koronaan tai flunssaan viittaavia oireita, ole yhteydessä talon henkilökuntaan. Muistathan myös kahden metrin turvavälit muihin asukkaisiin. Turvavälit on hyvä pitää myös talon ulkopuolella liikuttaessa.

Suosittelemme asukkaitamme käyttämään suu-nenäsuojusta aina oman asunnon ulkopuolella liikuttaessa. Suu-nenäsuojusta ei tule käyttää, jos se vaikeuttaa kohtuuttomasti hengitystä tai on muita terveyteen liittyviä syitä, jotka estävät maskin käytön. Voit kääntyä talomme henkilökunnan puoleen, jos terveydentilasi vaikeuttaa kasvomaskin käyttöä.

2. Omaiset

Vaikka koronatilanne taloissamme on onneksi tällä hetkellä rauhallinen, ovat talojen ravintolat sekä kahviot avoinna vain talojemme asukkaille. Emme ota toistaiseksi ulkopuolisia vierailijoita talojemme ravintoloihin tai kahvioihin.

Toivomme kaikkien taloissa vierailevien noudattavan seuraavia ohjeita:

  • Suosittelemme vierailijoille FFP2-tason maskia.
  • Vierailut olisi hyvä järjestää niin, ettei vierailijan tarvitse turhaan liikuskella yhteisissä tiloissa.
  • Suosittelemme välttämään isojen ryhmien samanaikaista vierailua talossa.
  • Turvallisen vierailun mahdollistamiseksi talossa vierailevat voivat tehdä kotona korona-antigeenitestin (kotitestin) ennen vierailua.

3. Harrastus- ja kulttuuritoiminta

Toiminnoissa tulee noudattaa kahden metrin turvaväliä osallistujien kesken. Osallistujien maksimimäärä on 6 henkilöä / tapahtuma.

4. Sauna- ja allasosasto

Uima-allas sekä pukutilat ovat avoinna talojemme asukkaille rajoitetusti, varausperiaatteella. Tilassa saa olla enintään 2 henkilöä kerrallaan. Saunavuorot varataan etukäteen talon vastaanotosta. Sauna- ja allastiloihin saa tulla vain täysin terveenä. Tilassa tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Kahden metrin turvavälit tulee varmistaa koko tilassa oleilun ajan.

5. Kuntosali

Kuntosalissa saa olla enintään 6 henkilöä kerrallaan, kuitenkin niin, että kahden metrin turvaväli pystytään säilyttämään kaikissa olosuhteissa. Kuntosalia saavat käyttää vain talon asukkaan ja työntekijät. Kuntosaliin saa tulla ainoastaan täysin terveenä. Tilassa tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta.

Vesipullojen tulee olla henkilökohtaisia ja ne täytetään asunnossa ennen kuntosalille tuloa.

Kädet pestään tai käytetään käsihuuhdetta ennen kuntosalille tuloa. Käsihuuhdetta on saatavilla tiloissa. Kuntosalilla suositellaan käytettäväksi kuntosalihanskoja.

Kuntosalilaitteet puhdistetaan 2-4 tunnin välein ja tila siivotaan päivittäin. Kuntoiluvälineet, pallot ja kepit puhdistetaan päivittäin.

 

Kaikissa kysymyksissänne voitte kääntyä henkilökuntamme puoleen. Painotamme edelleen, että yhteisissä tiloissa tulee liikkua vain täysin oireettomana. Mikäli havaitsette itsellänne hengitystieoireita, kuumetta tai suolisto-oireita, toivomme teidän olevan viipymättä yhteydessä henkilökuntaamme.

Kiitämme kaikkia asukkaitamme, henkilökuntaamme sekä omaisia ja läheisiä ymmärryksestä ja vastuullisuudesta poikkeusolojen aikana. Toivomme, että näitä ohjeita noudattamalla tilanne talossaimme säilyy rauhallisena. Mikäli kuitenkin tilanne jossakin talossamme oleellisesti muuttuisi, tiedotamme asiasta viipymättä ja päivitämme ohjeistuksia tilanteen vaatimalla tavalla.

Lämpimin terveisin,

Saga-palvelutalot

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä