Etusivu > Ajankohtaista > Saga Lakeudenlinnan avajaisia juhlittiin Seinäjoella

18.5.2018

Saga Lakeudenlinnan avajaisia juhlittiin Seinäjoella

Saga Lakeudenlinnan virallisia avajaisia juhlittiin juhlallisissa merkeissä torstaina 17.5.2018 yhdessä palvelutalon asukkaiden ja kutsuvieraiden kanssa.

Saga Care Finland Oy:n omistavan yrityksen Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni avasi kutsuvierastilaisuuden kauniilla tervetulosanoillaan. Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki kiitteli tervetulosanojen jälkeisessä puheessaan hyvin sujunutta yhteistyötä sekä toivotti onnea ja menestystä Saga Lakeudenlinnalle: ”Saga-konsepti yhdistää erinomaisesti sekä senioriasumisen että ikääntyneiden palvelut saman katon alle ja vielä keskelle kaupunkia. Saga Lakeudenlinna vastaa asukkaiden tarpeisiin monipuolisella palveluvalikoimalla. Saga Lakeudenlinna täydentää erinomaisesti Seinäjoen uudistuvaa keskustarakentamista, joka on sekä viihtyisää, laadukasta että tiivistä. Parhaimmat onnittelut Esperi Care:lle ja Saga Lakeudenlinnan asukkaille mitä parhainta viihtymistä ja hoivaa uusissa upeissa tiloissa!”.

Asukkaita on muuttanut Saga Lakeudenlinnaan huhtikuun alusta lähtien, kuten ensimmäisten joukossa muuttaneet Helena (82 vuotta) ja Veikko Rauhala (87 vuotta): ”Jo toista vuotta ollut meillä varaus asuntoon. Täällä saa olla ihmisten kanssa tekemisissä, viime vuodet on ollut pääsääntöisesti kahdestaan oloa kotona.” Pian 90 vuotta täyttävä Pentti Viitanen oli myös ensimmäisten joukossa: ”Odotin hartaasti muuttoa. Vähän pelotti, onko hankalaa mutta olen nyt ollut tyytyväinen.

Saga Lakeudenlinnassa on 84 esteetöntä palveluasuntoa ikäihmisille sekä 31 kodin ryhmäkoti erityistä huolenpitoa ja hoivaa tarvitseville sekä muistisairaille. Saga Lakeudenlinnassa palvelutalon puolella palveluasumisen kuukausikulut koostuvat asumiskuluista sekä omavalintaisesta palvelupaketista. Tarjolla on neljä eritasoista palvelupakettia, joista asukas valitsee yksilöllisen tarpeensa mukaisesti sopivimman vaihtoehdon. Saga Lakeudenlinnan ryhmäkoti sijaitsee palvelutalon toisessa kerroksessa ja tarjoaa asukkailleen ympärivuorokautisen hoivan lisäksi maukkaat päivittäiset ateriat sekä vapaa-ajan viriketoimintaa. Reilu kuukausi avautumisen jälkeen palvelutalon asunnoista on täytettynä lähes puolet.

Laadukkaiden asuntojen ja hyvinvointipalvelujen lisäksi Saga Lakeudenlinnasta löytyy runsaasti saman ikäistä seuraa ja tutustumista helpottavat asukkaiden yhteinen harrastus- ja kulttuuritoiminta”, Saga Lakeudenlinnan johtaja Anne Jylhä kuvailee, asian vahvistaa myös Helena Rauhala: ”Omaa ikäluokkaa muuttaa niin varmasti voi tulla tuttuja naapuriksi. Tässä juuri halattiin vastapäisen naapurin kanssa.

Myös monipuolinen harrastusmahdollisuus kiinnostaa: ”Ilman muuta tullaan osallistumaan talon toimintaan. Vesijumppaa harrastanut aikaisemmin kauan, joten aion osallistua. Talon allas ainakin kiinnostaa kovasti. Jumppiin mennään ja kun aktiivisia kun ollaan, niin tullaan niihin osallistumaan”, Helena Rauhala suunnittelee.

Palveluiden helppoutta painottivat sekä Rauhalat että Viitanen. ”Ei ole sitä huushollin hoitamista. Voi hyvin osallistua (harrastuksiin), kun ei tarvitse edes miettiä mitä tässä sitten seuraavaksi tehdään ja syödään”, Helena Rauhala iloitsee. Viitasella on samat ajatukset: ”Haluan täyspalvelun, sen verran lopussa alkaa elämä olemaan.

Lue lisää ja katso kuvat Saga Lakeudenlinnan avajaisista tästä.

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä