Etusivu > Ajankohtaista > Saga Lakeudenlinnassa asukastoimikunta on asukkaiden asialla

1.7.2021

Saga Lakeudenlinnassa asukastoimikunta on asukkaiden asialla

Suuressa osassa Saga-palvelutaloista kokoontuu asukastoimikunta. Toimikunnat koostuvat palvelutalon asukkaista ja he vievät yhdessä asukasasioita eteenpäin. Asukastoimikunnan tärkeimpänä tehtävänä on asumisviihtyvyyden parantaminen ja ylläpito.

Saga Lakeudenlinnassa asukastoimikunta kokoontuu säännöllisesti. Asukastoimikunta aloitti toimintansa miltei heti Saga Lakeudenlinnan avauduttua. Haastattelimme talomme toimikunnan puheenjohtajaa Sinikka Kantamaata sekä sihteeri Pirkko Lähdesmäkeä. Naiset avasivat asukastoimikunnan roolia ja merkitystä.

– Kokouksia on nykyisin kerran kuukaudessa. Perustamiskokous eli asukaskokous pidettiin kesäkuussa 2018. Tuolloin me asukkaat päätimme yhdessä perustaa asukastoimikunnan, kertovat Sinikka ja Pirkko.

Asukastoimikunnan toiminta on vapaaehtoista ja kaikki asukkaat ovat tervetulleita mukaan

Tällä hetkellä Saga Lakeudenlinnan asukastoimikunnassa on mukana aktiivisesti kuusi asukasta. Talon toimikunnalla ei ole toimikautta vaan jokainen asukas on tervetullut kokouksiin.

– Niin uudet kuin vanhatkin asukkaat ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Saga Lakeudenlinnan toimikunta haluaa jatkossakin toiminnan olevan vapaaehtoista eikä toimikunnan toimintaa olla muodollistamassa liikaa. Nimettyinä jäseninä toimivat vain puheenjohtaja sekä sihteeri. Toiminta on tarpeellista sillä kokouksissa käsitellään asukkaiden ja toimikunnan esityksiä kiinteistöön ja toimintaan liittyen, sanovat Sinikka ja Pirkko yhdestä suusta.

”On upeaa, että meillä on aktiivisia asukkaita edistämässä asumisviihtyvyyttä”

Seinäjoen palvelutalon asukastoimikunta kertoo tärkeimmäksi tehtäväkseen talon asumisviihtyvyyden parantamisen ja ylläpidon. Jokaisesta kokouksesta tehdään muistiot sekä asiat viedään talon johtajalle, joka tekee päätökset. Saga Lakeudenlinnan johtaja Mia Jokisen mukaan asukastoimikunnan työ on tärkeää ja arvostettua.

– On ollut upea huomata että meillä on aktiivisia ja innokkaita asukkaita, jotka haluavat edistää talomme asumisviihtyvyyttä. On tärkeää, että niin asukkaat kuin työntekijätkin puhaltavat yhteen hiileen, jolloin talomme yhteishenki ja kaikkien viihtyvyys kasvaa kokonaisvaltaisesti, kertoo Mia iloisesti.

Kuvassa Saga Lakeudenlinnan asukastoimikunnan puheenjohtaja Sinikka Kantamaa. Asukashaastattelun toteutti talon vapaa-ajanohjaaja Sari Penninkangas.

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä