Etusivu > Ajankohtaista > Saga Salpalinnan vauhdikas avausvuosi

7.4.2021

Saga Salpalinnan vauhdikas avausvuosi

Saga Salpalinnan väen yhteinen arki alkoi lokakuussa 2020 kun taloon muutti ensimmäiset asukkaat. Haastattelimme talon johtaja Margit Ventoa, joka avasi talon tämän hetkistä arkea ja elämää.

Mikä on mielestäsi parasta Saga Salpalinnassa?

Jakaisin tämän kolmeen osa-alueeseen:

1. Viihtyisät yhteiset tilat ja asunnot. Mikäli vertaan taloamme muihin palvelutaloihin, niin mielestäni asuntomme ovat laadukkaita ja yhteiset tilamme viihtyisät ja kauniit. Yksi asukkaistamme onkin sanonut, että Saga Salpalinna on kuin neljän tähden hotelli. Asukkaamme nauttivat palveluista, turvallisuudesta ja itsenäisestä elämästä kodinomaisessa ympäristössä.

2. Timanttinen henkilökunta. Saga Salpalinna on saanut taakseen upean henkilökunnan, enkä henkilöstöämme voi tarpeeksi ylistää. On ollut mahtavaa huomata, että kaikki haluavat tehdä parhaansa ja vielä sen yli!

2. Erinomainen sijainti. Saga Salpalinna sijaitsee aivan loistavalla paikalla aivan keskustan, Vesijärven kuin urheilukeskuksenkin läheisyydessä. Sijainti ihastuttaa eritoten asukkaitamme, jotka ovat aktiivisia liikkujia.

Miten talon arki on lähtenyt käyntiin?

Alamme jo löytämään rutiineja toimintoihin. Saga Salpalinna täyttyy uusista asukkaista koko ajan. Olen erittäin iloinen myös tilapäisistä asukkaistamme, jotka tulevat asumaan taloomme lyhytaikaisesti. Harrastus- ja kulttuuritoiminta kehittyy asukkaiden toiveita kuunnellen. Taloon on jo nyt muodostunut erilaisia ryhmiä kuten biljardiryhmä, mimmiklubi ja miestenklubi.

Oletko kokenut jotkin tilanteet haastaviksi? Mitkä ovat taas sujuneet hyvin?

Alussa haasteellisinta oli saada talon toiminta haltuun, sillä aikataulu oli kireä. Uusissa kohteissa korjausaikataulut tuppaavat venyä ja varsinkin nyt korona-aikana korjaus- ja kunnostustöitä tehtiin vielä asukkaiden muuttovaiheessa. Kaikki on kuitenkin sujunut loppujen lopuksi hienosti.  Olen kiitollinen oman esimieheni ja kollegoiden tuesta. 

Millaisia asukkaita talossa asuu?

Talon asukkaista suurin osa on viettänyt elämänsä Päijät-Hämeessä, mutta muuttajia on myös esimerkiksi Oulusta, Kotkasta ja pääkaupunkiseudulta. Asukkaamme ovat mainiota juttuseuraa. On ollut mielenkiintoista kuulla erilaisia elämäntarinoita. Asukkaat kokevat tämän vallitsevan poikkeustilanteen aivan pikku juttuna verraten heidän aiempiin koettelemuksiin. Näistä tarinoista saa itsekin taas uutta ja erilaista näkökulmaa asioihin.

Miten kuvailisit lyhyesti taloa?

Mahtava sijainti, laadukkaat ja joustavat palvelut, jossa asukas saa elää omanlaistaan elämää turvallisessa ympäristössä.

Mikä on tulevaisuuden tavoitteenne?

Haluamme integroitua alueeseen ja sen toimijoihin. Tavoitteenamme on, että Saga Salpalinnassa asuu Suomen onnellisimmat asukkaat.

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä