Etusivu > Ajankohtaista > Taija nauttii laadukkaan ruoan valmistamisesta ja monipuolisista työtehtävistä

16.11.2021

Taija nauttii laadukkaan ruoan valmistamisesta ja monipuolisista työtehtävistä

Lahden Saga Salpalinna on ollut toiminnassa reilu vuoden ajan. Taija Voutilainen on työskennellyt kokin tehtävissä talossa alusta asti. Haastattelimme Taijaa kokin työhön liittyen ja kyselimme kuinka vuosi Saga Salpalinnassa on sujunut.

”Olen aina halunnut tehdä hyvää ja laadukasta ruokaa”

Taija Voutilainen on aina halunnut kokiksi. Mitään muita ammatteja ei ole edes käynyt mielessä. Taija on kouluttautunut ravintola-alalla erittäin laajasti. Takataskusta löytyy ravintolakokin-, suurtalouskokin- ja leipuri-kondiittorin paperit. Lisäksi naisella on suoritettuna dieettikokin näyttötyö.

– Olen aina halunnut tehdä hyvää ja laadukasta ruokaa ja juuri tämä syy sai minut hakeutumaan alalle. Koulussakin tuli käytyä kaikki kotitalouden valinnaiset opinnot. En ole ikinä edes hakenut muualle kuin ravintolakouluun, mikään muu ala ei kiinnosta samalla tavalla, Taija kertoo.

Taijalla on vuosien kokemus kokin työstä eri paikoissa. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa A la Carte -kokkina Scandicilla sekä Vierumäellä. Saga Salpalinnaan hänet toi parempi elämä päivätyön merkeissä.

– A la Carte -kokkina päivät venyivät välillä puoleen yöhön. Usein heti aamulla tuli olla valmistamassa aamiaista. Halusin itselleni tasaisemman elämänrytmin ja se on tämän hetkisen työni hyvä puoli, Taija lisää.

Sagan monipuoliset työtehtävät innostavat

Saga Salpalinnassa on tarjolla monipuolisia työtehtäviä ja Taija pitää erityisesti työn vaihtelevuudesta. Hän nauttii siitä, että pystyy hyödyntämään laajaa ammattiosaamistaan eri työtehtävissä.

– Pääsääntöisesti vastaan aamiaisen ja lounaan valmistuksesta. Olen myös tehnyt tänne Saga Salpalinnaan leivän juuren. Tätä ruisleivän tekoa opetan myös muille työkavereille. Päävastuu leivän teosta ja juuren hoitamisesta on kuitenkin minulla. Töissä ollessani vastaan lisäksi kaikista konditoriapuolen tilaustöistä, Taija täsmentää.

Taijan työtehtäviin sisältyy myös konditoriapuolen tilaustöitä

Saga Salpalinnan ravintolan yhteydessä toimii kahvila. Taija pitää myös kahvilan puolen työtehtävistä koska silloin pääsee juttelemaan asukkaiden kanssa.

– Toivon, että saisimme pian ravintolan ja kahvilan auki myös ulkopuolisille asiakkaille. Olisi ilo tarjota kaikille maukasta ruokaa ja itse leivottuja leipiä, Taija kertoo.

Aktiivinen vapaa-aika työn vastapainona

Vapaa-ajalla Taija nauttii kaksivuotiaan mäyräkoiransa seurasta lenkkeillen. Harrastuksiin kuuluu myös sulkapallon pelaaminen sekä kesäisin moottoripyöräily. Hyvissä ajoin ennen joulua alkaa vuosittaisen piparkakkuteoksen suunnittelu ja toteutus yhdessä appiukon kanssa.

– Piparkakkutalon teemana on vuosittain vaihtuva Lahden historiallinen rakennus. Tämän vuoden piparkakkutaloprojekti aloitettiin hetken aikaa sitten kun tilasimme Lahden kaupungilta rakennuspiirrokset. Valmis talo menee ensin kotiini lasivitriiniin, joka jälkeen se tuodaan Saga Salpalinnaan näytille. Tämän vuoden kohdetta en vielä paljasta, sanoo Taija salamyhkäisesti.

Aiempina vuosina Taija ja hänen appiukkonsa ovat taiteilleet piparkakusta esimerkiksi Lahden Vesijärven sataman, kaupungintalon ja Suomilaivan.

Upea piparkakkutalo valmistui viime vuonna itsenäisyyspäivän kynnyksellä

Työkavereista ystäviä

Saga Salpalinnan työyhteisö on todella tiivis. Erityisen hyvin Taija on ystävystynyt kokkiparinsa kanssa, mutta myös hoitohenkilökunnan kanssa tulee vietettyä aikaa vapaa-ajalla.

– Hoitotiimin puolelta mieleeni on jäänyt erityisesti tiimivastaava Piia. Hän on aina niin ystävällinen. Myös muu porukka on mukavaa. Olen saanut työn kautta uusia kavereita ja se on mahtava asia, Taija hymyilee.

Lue täältä mitä sairaanhoitajamme Soile ja lähihoitajamme Sini tuumaavat työstään Sagassa!

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä