Etusivu > Ajankohtaista > Uusi tapa tavata läheisiä turvallisesti: Saga-palvelutalojen treffi-ikkunat

8.5.2020

Uusi tapa tavata läheisiä turvallisesti: Saga-palvelutalojen treffi-ikkunat

Taloihimme valmistuu sopivasti juuri ennen äitienpäivää treffi-ikkunoita, joiden avulla asukkaillamme ja heidän läheisillään on mahdollisuus tavata toisiaan turvallisesti. Läheinen tulee viihtyisäksi sisustelun treffi-ikkunan taakse ulos tervehtimään talossamme asuvaa asukasta. Asukas on talomme sisätiloissa ja ääni kuulumisten vaihdon aikana kulkee puhelimen välityksellä.

Miten treffi-ikkunat toimivat?

  • Talojemme asukkaat sopivat itse läheistensä kanssa, milloin he haluaisivat tavata treffi-ikkunalla. Tarvittaessa talojemme henkilökunta auttaa yhteyden saamisessa.
  • Aika treffi-ikkunalle varataan talon henkilökunnalta, sillä treffi-ikkunalla voi olla vain yksi asukas ja läheinen kerrallaan.
  • Hygieniasyistä olemme ohjeistaneet asukkaitamme ja heidän läheisiään käyttämään treffi-ikkunalla ensisijaisesti omia puhelimiaan. Mikäli tämä on haasteellista, olemme toivoneet mainintaa asiasta treffi-ikkuna aikaa varatessa.
  • Treffi-ikkunalle saavutaan sovittuna ajankohtana ja välttäen tietysti kontaktia muiden kanssa.
  • Treffi-ikkunalla voi vaihtaa rauhassa kuulumisia oman läheisen kanssa 20 minuutin ajan. Kuulumisten vaihdon jälkeen on myös hyvä suunnitella seuraavaa näkemistä treffi-ikkunalla.

Talojemme henkilökunta sai käyttää mielikuvitustaan treffi-ikkunoiden suunnittelussa, jo paikan valinnasta lähtien. Viihtyisät ikkunapaikat kalustettiin niin talon sisältä kuin ulkopuoleltakin. On orvokkeja ja muita somistusesineitä, tärkeimpänä kuitenkin selkeä näkymä ikkunan läpi kohti omaa läheistään.

Kannustamme asukkaitamme ja heidän läheisiään edelleen myös soittamaan perinteisiä puheluita sekä videopuheluita omien läheisten, tuttujen ja ystävien kanssa. Kuulumisten vaihto ja päivän askareista keskustelu pitävät mielen virkeänä.

Pyrimme lisäksi jatkuvasti kehittämään useampia eri vaihtoehtoisia tapoja tavata omia läheisiään – toivottavasti pääsemme kertomaan myös näistä pian.

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä