Etusivu > Ajankohtaista > Uusi tapa tavata läheisiä turvallisesti: Saga-palvelutalojen treffikontit

20.5.2020

Uusi tapa tavata läheisiä turvallisesti: Saga-palvelutalojen treffikontit

Taloihimme valmistui ennen äitienpäivää treffi-ikkunat, joiden avulla asukkaillamme ja heidän läheisillään on mahdollisuus tavata toisiaan turvallisesti. Treffi-ikkunoiden rinnalle on tulossa treffikontteja. Kokeilu käynnistyy kahdella kontilla, joista toinen sijaitsee Helsingin Saga Munkkiniemessä ja toinen Turun Saga-palvelutalojen pihapiirissä. Pilotoinnin jälkeen selvitetään treffikontin toimivuutta myös muiden Saga-palvelutalojen osalta.

Mikä on treffikontti?

Treffikontti on turvallinen tapa tavata omaa läheistään. Kontissa on kaksi sisäänkäyntiä, toinen läheistä ja toinen asukasta varten. Kontin keskiosassa on väliseinä, jonka läpi asukas ja läheinen näkevät toisensa. Puheääni kuuluu hyvin äänentoiston avulla väliseinän puolelta toiselle – kuulumisten vaihto on helppoa ja mukavaa. Konttien kalustamisessa on pyritty huomioimaan käytännöllisyyden lisäksi kontin helppo puhdistettavuus. Tilat desinfioidaan molemmin puolin kunkin tapaamisen jälkeen turvallisuuden varmistamiseksi. Treffikonttiin tulee aina varata aika koska treffikontissa voi olla vain yksi asukas ja läheinen kerrallaan.

Miten treffikontit toimivat?

  • Talojemme asukkaat sopivat läheistensä kanssa, milloin he haluaisivat tavata treffikontissa. Tarvittaessa talojemme henkilökunta auttaa yhteyden saamisessa.
  • Aika treffikonttiin varataan talon henkilökunnalta, sillä treffikontissa voi olla vain yksi asukas ja läheinen kerrallaan.
  • Treffikontille saavutaan sovittuna ajankohtana ja välttäen tietysti kontaktia muiden kanssa. Tarvittaessa henkilökuntamme auttaa asukkaan treffikontille. Läheinen menee konttiin sisään ”Vieraat” -ovesta kun taas asukas käyttää ”Asukkaat” -ovea.
  • Treffikontissa voi vaihtaa rauhassa kuulumisia oman läheisen kanssa 20 minuutin ajan. Kuulumisten vaihdon jälkeen on myös hyvä suunnitella seuraavaa näkemistä treffikontilla.

Miten varaan ajan treffikonttiin?

Aika treffikonttiin varataan talon henkilökunnalta:

Saga Munkkiniemi
puh. 050 590 2541 klo 9.30-11.00 tai 14.30-16.00

Saga Kaskenniitty ja Saga Kaskenpuisto
Saga Kaskenniitty, puh. 050 305 1996 ark. klo 10-11 välillä
Saga Kaskenpuisto, puh. 050 3075 718 ark. klo 10-11 välillä

Mikä on treffi-ikkuna ja missä taloissa ne on käytössä?

Kaikkiin Saga-palvelutaloihin valmistui treffi-ikkunat äitienpäiväksi. Lue tästä 8.5.2020 julkaisemamme artikkeli talojemme treffi-ikkunoista.

Kannustamme asukkaitamme ja heidän läheisiään edelleen myös soittamaan perinteisiä puheluita sekä videopuheluita omien läheisten, tuttujen ja ystävien kanssa. Kuulumisten vaihto ja päivän askareista keskustelu pitävät mielen virkeänä.

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä