Etusivu > Ajankohtaista > Valtaosa Saga-palvelutalojen asukkaista on jo rokotettu

12.3.2021

Valtaosa Saga-palvelutalojen asukkaista on jo rokotettu

Rokotukset ovat edenneet hyvin Saga Palvelutaloissa, vaikka rokotesaatavuus onkin hieman hidastanut rokotusten etenemistä. Tällä hetkellä jo noin 80% taloissamme asuvista on saanut koronarokotteen.

”Suurin osa asukkaistamme on nyt rokotettu ensimmäisen kerran. Myös yli puolet henkilöstöstämme on saanut rokotteen”, kertoo laatujohtaja Eeva Ketola. Vaikka rokote on henkilöstölle vapaaehtoinen, se on toki suositeltava. Hyvä rokotepeittävyys on valtakunnallinen tavoite.

Koronarokottamisesta vastaavat käytännössä kunnat, joten rokotusten eteneminen tapahtuu kunnissa eri tahtiin.

”Haluan kiittää Sagalaisia vastuullisesta lähestymistavasta ja hyvistä ennaltaehkäisytuloksista tässä haastavassa tilanteessa. Tiukalla maskikäytöllä, hygieniakulttuurilla, turvaväleillä ja kuivaharjoitelluilla työskentelytavoilla ja kattavilla korona-ohjeillamme on ollut selkeä merkityksensä. Vain näiden avulla pystymme jatkossakin torppaamaan viruksen hallitsemattoman leviämisen”, toteaa Eeva Ketola.

Tartuntatilanne on tällä hetkellä Suomessa vakava. Tilanne palvelutaloissamme on kuitenkin säilynyt rauhallisena. Seuraamme koronatilannetta tiiviisti ja päivittämme aktiivisesti sisäistä ohjeistustamme huomioiden viranomaisten ajankohtaiset määräykset.

”Toivon asukkaillemme, omaisille ja henkilökunnallemme jaksamista jo pitkään kestäneessä haastavassa tilanteessa. Kun jaksamme vielä noudattaa rajoituksia ja annettuja ohjeita sekä hyvää hygieniaa, tuleva kesä näyttää valoisammalta.”

THL:n mukaan tällä hetkellä Suomen väestöstä noin 8% prosenttia on saanut koronarokotteen. Yli 80-vuotiaista valtakunnallisesti noin 50% on rokotettu.

Lue lisää THL:n sivuilta rokotetilanteen valtakunnallisesta kehittymisestä

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä