Etusivu > Ajankohtaista > Vierailukäytännöt Saga-palvelutaloissa

22.1.2021

Vierailukäytännöt Saga-palvelutaloissa

Saga suosittelee asukkaiden ja omaisten tapaamisia ensisijaisesti ulkona tai erillisessä tapaamistilassa. Myös vierailut asukkaiden asunnoissa ovat mahdollisia erityisjärjestelyin.

On ehdottoman tärkeää, että 

  • käytätte koko tapaamisen ajan kirurgista suu-nenäsuojusta,
  • saavutte vierailulle vain täysin terveenä ja oireettomana,
  • huolehditte käsihygieniasta, ja pidätte vähintään 2 metrin turvavälin muihin asukkaisiin ja henkilökuntaan,
  • vältätte talon sisätiloissa ylimääräistä liikkumista ja
  • saavutte vierailulle enintään 1- 3 henkilöä kerrallaan.

Saga-palvelutaloissa voidaan joutua väliaikaisesti rajoittamaan vierailuja koronatilanteesta johtuen. Tästä syystä vierailuja koskevat ohjeemme voivat vaihdella alue- ja talokohtaisesti.

Vieraillessanne Saga-palvelutalojen ryhmäkodeissa toivomme, että asukkaidemme ja henkilöstömme turvallisuuden varmistamiseksi sovitte vierailusta aina etukäteen. Tapaamista sopiessanne henkilökuntamme kertoo Teille mahdollisista aluetta tai yksikköä koskevista erityistoiveista- tai rajoituksista. Poikkeuksia ovat myös erityistilanteet, kuten saattohoito, jolloin vierailut pyritään aina järjestämään.

Valitettavasti emme voi päästää Saga-palvelutaloihin vierailijoita ilman suu-nenäsuojusta. Kaikissa tapaamisissa, sekä sisällä että ulkona, vierailijan on käytettävä suu-nenäsuojusta. Vierailijoiden tulee olla varustautuneita suu-nenäsuojalla jo tullessaan vierailulle. Suu-nenäsuojusta ei saa myöskään ottaa pois kasvoilta vierailun aikana, ei edes asukkaidemme kotona.

Uusi tilanne vaatii meiltä kaikilta kärsivällisyyttä ja sopeutumista. Läheiset voivat piristää asukkaitamme olemalla heihin aktiivisesti yhteydessä esimerkiksi puhelimitse tai videopuhelun välityksellä. Pienet teot, kuten kirjeet ja kortit, ilahduttavat aina suuresti.

Lämpimin terveisin,

Saga-palvelutalot

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä