Etusivu > Ajankohtaista > Viisi yllättävintä faktaa Saga-palvelutaloista

20.2.2020

Viisi yllättävintä faktaa Saga-palvelutaloista

Mikä yllättää suurimman osan vierailijoistamme? Mitä moni ei osaa odottaa, ennen kuin saapuu vierailulle Saga-palvelutaloon? Paljastamme viisi yllättävintä faktaa Saga-palvelutaloista!

1. Ensivaikutelma

Moni yllättyy, kuinka lämmöllä palvelutaloissamme otetaan vastaan kävijät, olipa kyseessä sitten asukkaat, omaiset tai vierailijat. Talomme yhteistilat ovat avarat ja valoisat, ei pitkiä pimeitä käytäviä. ”Tekeepä talo upean ensivaikutelman!”- asukkaan omainen, Turku

Saga palvelutalo Tammilinna tarjoaa turvallista asumista ikäihmisille

2. Palvelutaloon voi tulla vierailemaan myös ilman etukäteisilmoitusta

Saga-palvelutaloissa ole vierailuaikoja ja ulko-ovet ovat auki päiväsaikaan. Jos on kiinnostunut näkemään esimerkiksi vapaita asuntoja ja kuulemaan lisää palveluista, on hyvä tulla keskiviikkoisin klo 13 järjestettävälle esittelykierrokselle. Halutessaan voi myös hyvin varata oman tutustumiskäynnin talon johtajalta.

3. Sagan ravintolassa voivat syödä myös ulkopuoliset – joka päivä!

Moni yllättyy, että Saga-palvelutaloissa on omat ravintolat, joissa voi nauttia herkullisen ja runsaan lounasbuffetin antimista joka päivä, myös viikonloppuisin. Lounasbuffetin hinta vierailijoille on talokohtaisesti 10,20€/hlö tai 10,70€/hlö. Saga-palvelutalojen kahvilat ovat avoinna myös ulkopuolisille vierailijoille, joten talolla voi piipahtaa lounaan lisäksi esimerkiksi pullakahvilla.

Saga-palvelutalon omassa ravintolassa valmistuu herkullinen buffetlounas

4. Saga-palvelutaloissa asutaan täysin varustelluissa senioriasunnoissa

Moni yllättyy, että palvelutaloissamme asutaan itsenäisesti omissa vuokra-asunnoissa. Senioriasunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Asunnoissa on avarat pohjaratkaisut, nykyaikaiset keittiöt, esteettömät kylpyhuoneet ja turvapuhelimet. Asuntojen keittiöt ovat täysin varusteltuja liesineen ja jääkaappi-pakastimineen.

5. Palvelutalot sopivat eri-ikäisille ja erikuntoisille senioreille

Saga-palvelutaloissa asuu eri-ikäisiä ja terveydentilaltaan erikuntoisia senioreita. Saga-palvelutaloissa ikärajaa ei ole määritelty, vaan perusteena on palveluasumisen tarve. Palveluasumisen tarve voi olla esimerkiksi sosiaalinen tai terveydellinen, lisäksi esimerkiksi turvallisuuden kaipuu on hyvä syy muutolle. Jokainen Saga-palvelutaloon muuttava valitsee omaan elämäntilanteeseen sopivan palvelupaketin. Vähimmäisvaatimuksena kaikilla asukkailla on kyseisen Saga-palvelutalon pienin palvelupaketti, joten halu saada vähintään peruspalveluita on olennainen. Toisaalta palvelutalossa asuminen sopii monissa tapauksissa myös silloin, jos kunto on heikentynyt ja hoivan tarve on kasvanut, mutta asukas pärjää vielä osittain itsenäisesti.

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä