Etusivu > Ajankohtaista > Vinkkejä syystekemiseen

15.9.2020

Vinkkejä syystekemiseen

Syksy on muutakin kuin pimeneviä iltoja ja sateenropinaa. Syksy tuo mukanaan kauniin väriloiston ja saa nauttimaan satokauden herkuista. Syksyn tullen luonnosta ja omasta puutarhasta löytyy kaikenlaista puuhaa ja tekemistä. Lue vinkkimme mukavaan syyspuuhasteluun.

1. Syksyllä sienestetään ja marjastetaan. Piipahda lähimetsään tai puutarhaan keräämään marjoja. Syksyn sadosta saa loihdittua maukkaita piiraita ja osan herkuista voi säilöä pakkaseen talven tuloa odottamaan. Satokauden parhaimmat herkut ovat saatavilla myös toreilla ja päivittäistavarakaupoissa, josta sienet ja marjat saa kätevästi mukaan kauppareissun ohessa.

2. Kävelylenkki ystävän kanssa. Syksyn ruska-aika on vuoden kauneimpia hetkiä ja raikas syysilma tekee ihmeitä. Mukava juttutuokio ystävän tai läheisen kanssa raikkaassa ulkoilmassa tekee hyvää niin keholle kuin mielellekin.

3. Tunnelmoi ja nauti. Syksyllä on mukava laittaa teepannu porisemaan ja villasukat jalkaan, jonka jälkeen voi rauhassa käpertyä viltin alle tunnelmoimaan.

4. Pysähdy luontoon. Luonto ja metsä ovat kauneimmillaan juuri nyt, pysähdy ja nauti. Taivaalle tähyillessä voi huomata myös muuttolintuparvien lennon.

5. Uppoudu käsitöihin. Päästä luovuus valloilleen. Esimerkiksi puiden värikkäiden lehtien kuivattaminen tai niillä kuvien painattaminen on mukavaa puuhaa. Syksyllä tulee myös jälleen tarvetta villasukille ja pipoille, joten puikot esiin ja neulomaan!

6. Kotiseudullakin on nähtävää. Nyt jos milloinkaan on hyvä nauttia oman kotiseudun nähtävyyksistä. Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäksi, jotta pystyy näkemään ja kokemaan.

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä