Etusivu > Ajankohtaista > Saga-palvelutalot ovat varautuneet koronavirukseen tiukoilla rajoituksilla

27.3.2020

Saga-palvelutalot ovat varautuneet koronavirukseen tiukoilla rajoituksilla

Olemme Saga-palvelutaloissa noudattaneet lujasti THL:n sekä STM:n suosituksia liittyen koronavirusepidempian hallitsemiseksi. Pyrkimyksenämme on ollut alusta asti rajoittaa viruksen leviämistä ja suojata sekä henkilökuntamme että asukkaamme tartunnalta.

Toimenpiteisiin ryhdyttiin heti epidemian puhjettua ja THL:n sekä hallituksen antamia rajoituksia on tulkittu ennakkoon tiukimman linjan mukaan. Henkilöstömme ja asukkaidemme turvallisuuden varmistaminen on ollut ensisijainen prioriteettimme.

Huolellinen hygienia tartunnan ehkäisyn kulmakivi

Olemme varmistaneet hygieniaohjeistustemme huolellista täytäntöönpanoa ja velvoittaneet henkilökuntaa noudattamaan tiukasti yleisiä ohjeistuksia.

Saga-palvelutalot eivät ota vastaan vierailijoita tällä hetkellä. Olemme rajoittaneet myös läheisten vierailuja. Asukkaidemme yhteydenpito läheisiin mahdollistetaan etäyhteyksien avulla. Talojemme harrastus- ja kulttuuritoiminta on keskeytetty sekä ravintolat, kahvilat ja vastaanotot suljettu. Tällä hetkellä henkilökunta toimittaa ruoan suoraan asukkaiden kotiin.

Henkilökuntaa ohjeistettu tartuntatilanteisiin varautumisessa

Henkilökuntamme on tiedotettu hyvin liityen koronan tyyppioireisiin. Olemme antaneet henkilöstöllemme toimintaohjeistuksen siitä, miten tulee toimia jos itsellään tai asukkaalla epäilee tartuntaa. Kaikkia työntekijöitä kehotetaan erityiseen tarkkuuteen hygieniasta huolehtimisen osalta ja töihin saapuminen sairaana on ehdottomasti kielletty. Ulkomailta palanneet työntekijät on ohjeistettu 14 vuorokauden mittaiseen poissaoloon työstä.

Toiminnan turvaaminen myös kriittisessä tilanteessa

Seuraamme jatkuvasti sairaspoissaoloja palvelutaloissamme sekä ryhmäkodeissamme ja huolehdimme henkilökunnan saatavuudesta.

Hyvän ja turvallisen arjen tarjoaminen asukkaillemme edellyttää, että hoitohenkilökuntamme pysyy terveinä. Olemme lisänneet työterveyspalveluitamme, jotta hoitohenkilöstön koronatesteihin pääseminen helpottuisi. Tämän lisäksi henkilökuntamme käytössä on Chat-lääkäripalvelu, jotta avun saanti helpottuisi.

Koronavarautumisryhmä auttaa

Konsernissamme on perustettu oma koronavarautumisryhmä, joka huolehtii tilanteen seuraamisesta ja asiaankuuluvasta tiedottamisesta. Varautumisryhmä seuraa aktiivisesti tilanteen kehittymistä ja viestii uusimmista ohjeista päivittäin, mikäli uusia linjauksia tehdään. Erillinen asiantuntijatiimi toimii lisäksi koko henkilöstön jatkuvana tukena ja vastaa sekä ohjeistaa päivittäin asiaan liittyvissä kysymyksissä.

Kysymyksiä koronaviruksesta?

Olemme luoneet www-sivuillemme Chat-palvelun, josta jokainen voi saada vastaukset epidemiasta askarruttaviin kysymyksiin. Chat-palvelun vastaukset perustuvat THL:n antamiin tietoihin koronaviruksesta.

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä