Etusivu > Ajankohtaista > Kello kolmen 8-pallo Saga Kaskenpuistossa

24.6.2024

Kello kolmen 8-pallo Saga Kaskenpuistossa

Turun Saga Kaskenpuiston biljardipöytä on päivittäisessä käytössä.

Saga Kaskenpuiston biljardiseurue

Saga-palvelutalon asukkailla on mahdollisuus käyttää vapaasti talon monipuolisia yhteistiloja. Saga Kaskenpuiston biljardipöydän ympärillä kokoontuu päivittäin miesseurue pelaamaan, vaihtamaan kuulumisia ja ennen kaikkea nauttimaan yhdessäolosta.

Turussa sijaitsevan Saga Kaskenpuiston peliporukka alkoi muodostua viime vuoden syksyllä. Aiemmin vähäisellä käytöllä ollut biljardipöytä innosti talon asukasta Raimoa kokeilemaan vanhaa harrastustaan. Pikkuhiljaa muita pelaajia tuli mukaan. Osa oli huomannut talon toisessa kerroksessa sijaitsevan pöydän ohi kulkiessaan ja toiset ottivat asian puheeksi Raimon kanssa esimerkiksi lounaan yhteydessä ravintolasalissa.

Nykyään seurue kokoontuu pelailemaan joka päivä klo 15. Poikkeuspeliajat ovat tosin maanantaina ja keskiviikkona, kun miehet osallistuvat talon vapaa-ajanohjaaja Riikan järjestämään muistijumppaan ja bingoon. Vakituiseen biljardiporukkaan kuuluu Raimo 1, Raimo 3, Timo, Jussi, Ilkka ja Hannu. Raimoja on Saga Kaskenpuistossa useampia, joten nimet on numeroitu. Raimo 2 ei pelaa biljardia. Puolitoistatuntisten pelikokoontumisten tunnelma on rento ja huumoria riittää. Pisteiden tilastoinnin sijaan tärkeintä on hyvä seura. Pelien aikana neljä miestä pelaa, minkä aikana muut voivat käydä tuoreimmat kuulumiset läpi. Tiivis porukka pitää myös huolta toisistaan. Jos joku ei tule pelihetkeen mukaan, muut varmistavat, että kaikki on hyvin.

Biljardin Pelaajat Saga Kaskenpuistossa
Timo, Jussi ja Raimo 1 odottamassa omaa pelivuoroaan. Hannu ei päässyt kuvaushetkellä mukaan pelailemaan.

Biljardi on lajina sopiva monelle. Aiempaa kokemusta ei tarvita, ja mukaan peleihin voi hyvin lähteä ensikertalaisenakin, kuten Raimo 3 viime vuoden elokuussa. Hän, Ilkka ja Timo kokevat, että harjoittelussa on ollut hyötyä muiden urheilulajien, kuten golfin ja tenniksen, pelaamisesta. Ikä tai esimerkiksi liikuntarajoitteet eivät ole pelaamiselle este, vaan rollaattorillakin mahtuu hyvin kiertämään pöytää. Raimo 3 kommentoi saavansa pelien kautta samalla jalkatreeniä noustessaan välillä rollaattoristaan ylös ja istuuduttuaan palloa lyötyään alas. Biljardi vaatii keskittymistä ja tarkkuutta ja on hyväksi tasapainolle sekä silmien ja kropan koordinaatiolle.

Biljardia Saga-palvelutaloissa
Biljarditermistöä

Köö=biljardikeppi
Kivi=valkoinen pallo
Isot pallot=kaksiväriset pallot
Pienet pallot=yksiväriset pallot
Verka=kangas biljardipöydän päällä
Käsipallo=pelitilanne, jossa pelaaja saa asettaa pallon joko minne tahansa koko pöydällä (niin sanottu vapaa käsipallo) tai minne tahansa jollakin tietyllä pöydän alueella
8-pallo=biljardipelityyppi, jossa pelataan 15 numeroidulla kohdepallolla sekä lyöntipallolla.

Voit oppia lisää termejä Saga Kaskenpuiston asukkaana. 😊

Kuluneiden kuukausien harjoittelu on tuottanut tulosta. Keväällä järjestettiin Biljardi Cup, jossa toisiaan vastaan kilpailivat Saga Kaskenpuiston ja toisen Turussa sijaitsevan palvelutalo Saga Kaskenniityn biljardijoukkueet. Saga Kaskenpuiston joukkue vei voiton, minkä lisäksi yksilökilpailun kolme parasta pelaajaa tulivat Saga Kaskenpuistosta. Myös muissa palvelutaloissamme, kuten Lahden Saga Salpalinnassa, kisataan säännöllisesti talon biljardimestaruudesta.

Raimojen, Timon, Jussin, Ilkan ja Hannun päivittäiset harjoittelut jatkuvat tavalliseen tapaan myös tulevaisuudessa, mutta mukaan mahtuisi vielä lisää pelaajia. Miehet vinkkaavat, että laji soveltuu hyvin myös naisille. Jussin, Timon ja Raimon 1:n vaimot eivät ole vielä innostuneet kokeilemaan, mutta löytyisikö talosta muita halukkaita? Tervetuloa kokeilemaan!

Turun Birjardi Cupin voittajanelikko
Tyytyväisiä Biljardi Cupin pelaajia. Raimo 1 sai voitostaan muistoksi pokaalin kaiverruksella. Pelaajat vasemmalta oikealle: Raimo 3, Raimo 1 ja Jussi. Osmo pelailee säännöllisesti Saga Kaskenniityn puolella.
Saga-palvelutalot Turussa

Saga Kaskenpuisto aloitti toimintansa vuodenvaihteessa 1994-95 ensimmäisenä Saga-palvelutalona. Talon vieressä on myös toinen Saga-palvelutalo, Saga Kaskenniitty. Palvelutalot sijaitsevat puistomaisessa ympäristössä aivan Turun keskustan tuntumassa.

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä