Etusivu > Kuulumiset > Varjojen ja valon leikkiä

16.10.2024

Varjojen ja valon leikkiä

”Pimeyden ja valon kiertokulku – akvarelleja mielenmaisemiin” – näyttely kuvasi vuodenaikojen vaihtelua ja niihin kietoutuvaa valon ja pimeän puolta.

Camilla Ramstedt piti taidenäyttelynsä avajaiset maanantaina Saga Munkkiniemessä. Näyttelyyn sopivasti tunnelmallisen hämärään näyttelytilaamme heijastuu valonjuovia, jotka leikkivät katsojien mielenmaisemissa. Pimeyttä on vaikea käsitellä, koska se tuo esiin pelkojamme, piilossa olevia unelmiamme ja varjoihin kätkeytyvää tuntematonta.

”Elämän keskellä kerran
kaunista untani nähden.
Nääntävin riemu ja tuska on ollut
kauniin tähden.”

– Uuno Kailas

Valon ja varjon kulkua maalausten pinnalla

Muistathan, ettet varjoisilta tuntuvina hetkinä anna muistojesi estää sinua hankkimasta uusia muistoja, kuten asukkaamme Majsi on viisaasti todennut. Näyttelyssä kuulimme kehotuksen: sisäinen hehkusi aina läpikuultaa pimeyden lävitse, kuten ristiriitaa tuntenut avajaisvieraamme kertoi ohikulkumatkallaan. 22 vuotta maalannut Camilla on rakas ystävä asukkaamme Inkerin kanssa. Niin kuin valot ja varjot, myös ystävät löytävät aina tiensä toistensa luokse.

Ystävykset Camilla ja Inkeri

Camillan herkät, maisemia kuvaavat akvarellit ovat esillä näyttelytilassamme lokakuun ajan. Saga Munkkiniemestä toivotetaan kaikille iloa ja valoa lokakuun pimeneviin iltoihin!

Jaa kuuluminen somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä