Etusivu > Kuulumiset > Ukrainalainen päivä

29.11.2024

Ukrainalainen päivä

Olemme saaneet Salpalinnan keittiöön harjoitteluun ihanan Allan, Alla on tullut Ukrainasta Suomeen sodan alkaessa ja hän opiskelee tällä hetkellä kokiksi koulutuskeskus Salpauksessa. Pääsimme tutustumaan ukrainalaiseen ruokaan Allan valmistaessa asukkaille ukrainalaisen lounaan ja leivonnaisia perjantaitorillemme. Miten ukrainalainen ruoka sitten eroaa suomalaisesta? Allan mukaan ukrainalaisessa keittiössä käytetään ehkä enemmän juureksia ja rasvaa kuin suomalaisessa, possun liha on yleisin käytettävä liha. Tämän kaltaiset teemapäivät tuovat mukavaa vaihtelua ruokalistaan, saamme tutustua erilaisiin makuihin ja samalla opiskelija pääsee näyttämään osaamistaan. Teemme mielellämme yhteistyötä koulutuskeskus Salpauksen kanssa jatkossakin. Tarjoamme opiskelijalle mahdollisuuden harjoitteluun ja me puolestamme saamme opiskelijalta uusia ideoita ja vaihtelua arkeemme.

Ukraina päivän lounaslista.
Herkullista hunajakakkua perjantaitorilla.

Jaa kuuluminen somessa