Etusivu > Kokemukset > Arjesta juhlaa

Arjesta juhlaa

Arjen juhlaa Saga Munkkiniemessä

Muutto palvelutaloon on usein iso muutos. Vaikka muutto helpottaisi arkea, se voi myös huolestuttaa. Uusi koti saattaa olla pienempi, jolloin rakkaista tavaroista pitää mahdollisesti luopua. Saattaa myös tuntua, että joutuu luopumaan itsenäisyydestä ja oman näköisestä elämästä. Helsingin Saga Munkkiniemessä asuvan Aslak Sothmannin mielestä ajatus palvelutaloon muuttamisesta tuntui alun perin kammottavalta. Seurallinen mies päätti kuitenkin toimia ennakkoluulojensa vastaisesti, ja uusi elämänvaihe alkoi heinäkuussa. Ja se alkoi juhlilla!

Tupaantuliaisia vietettiin modernissa vuonna 2016 rakennetussa Dosentinlinnan asunnossa 15.8. Iltaa suunniteltiin etukäteen etenkin Saga Munkkiniemen ravintolapäällikkö Tiinan kanssa. Aslak kutsui paikalle 15 ystäväänsä, joista suurin osa on tutustunut toisiinsa alun perin hiihdon kautta. Säännöllisesti toisiaan tapaava seurue aloitti illan samppanjalla kuunnellen samalla Saga-palvelutalojen myyntipäällikkö Laura Lappalaista, joka kertoi Saga Munkkiniemestä ja sen historiasta. Esityksen jälkeen oli aika siirtyä talon juhlakabinettiin, jossa oli valkoisille pöytäliinoille katettu kolmen ruokalajin illallinen ruokajuomineen. Alkuruoaksi tarjoiltiin kylmäsavulohta sinappikastikkeella, talon silliä ja kananmunanpuolikkaita, erilaisia salaatteja sekä talon leipää levitteellä. Pääruokana oli naudan sisäfileetä punaviinikastikkeella, rosmariinilla maustettuja maalaislohkoperunoita ja uunissa paahdettuja säräjuureksia. Mansikkatäytekakku kahvilla kruunasi kokonaisuuden. Ruokailun jälkeen vieraat palasivat Aslakin asunnolle keskusteluja jatkamaan.

Tekemistä palvelutalossa ja sen ulkopuolella

Syksyn myötä Aslak on todennut, että palvelutalossa asuminen onkin ihan mukavaa. Miehen valoisa asunto on sisustettu kauniisti oman maun mukaan miniän avustuksella. Kullakin upealla taululla on oma paikkansa ja tarinansa. Aslak pitää Saga Munkkiniemen viihtyisästä miljööstä ja siitä, että palveluita voi käyttää omien tarpeiden mukaan. Päivittäisen lounaan lisäksi jalkahoitajan palveluille on tarvetta säännöllisesti. Myös talon kirjasto ja kuntosali ovat tulleet tutuiksi. Mieluisimmaksi tekemiseksi Aslak nostaa konsertit, joissa ovat esiintyneet esimerkiksi pianisti Jukka Nykänen, hanuristi Merja Ikkelä ja monet monet muut lahjakkaat artistit.

Aslak ei ole antanut palvelutalossa asumisen estää häntä liikkumasta myös muualle talon ulkopuolelle. Aktiivinen mies lähtee säännöllisesti asioille joko kävellen tai autollaan, jolle on oma paikkansa Saga Munkkiniemen parkkipaikalla. Talosta pääsee kätevästi ruokaostoksille tai vaikkapa lounaalle lähistöllä sijaitsevaan ranskalaiseen ravintolaan.

Saga Munkkiniemi

Saga Munkkiniemi on viihtyisä 264 kodin palvelutalo kauniissa ympäristössä Munkinpuiston laidalla. Palvelutalon kolme toisiinsa kytkettyä taloa – Dosentinpuisto, Dosentinrinne ja Dosentinlinna – ovat valmistuneet vuosina 1997- 2016. Lähistöltä löytyvät upeat ulkoilumaastot, ja Helsingin keskustaan pääsee helposti.

Ota yhteyttä, tilaa esitteet tai tule tutustumaan!


Voisit olla kiinnostunut myös näistä