Etusivu > Kokemukset > Ei koskaan liian vanha rakastumaan

Ei koskaan liian vanha rakastumaan

Ikinuoret Helvi ja Harri kohtasivat ensi kertaa Saga-palvelutalossa. He ovat molemmat leskiä ja kohta 80-vuotiaita. Ensin heistä tuli naapureita ja sitten vähän myöhemmin tanssittiin häävalssia Akselin ja Elinan tahdissa.

Harri syntyi Kotkassa vuonna 1943. Hän haaveili merimiehen ammatista, ja toivoi valmistuvansa sähköttäjäksi. Sitten suunnitelmat muuttuivat, hän menikin naimisiin jo 21-vuotiaana, sai kaksi poikaa, ja päätyi äänitarkkailijaksi Yleisradioon. 

Helvi syntyi Posiolla vuonna 1939. Hän valmistui lastentarhan opettajaksi, meni naimisiin vuonna 1965 ja sai kolme lasta. Viimeiset työvuotensa ennen eläkkeelle jäämistään Helvi toimi lastentarhan johtajana Helsingissä.

”Elämässäni kaikki ei aina ole mennyt omien suunnitelmien mukaan, mutta monesti se, mitä on tapahtunut, onkin ollut parempaa kuin alunperin suunnittelin”, sanoo Harri. 

Vuonna 2018 Helvistä ja Harrista tuli naapureita. Heistä molemmista oli tullut leskiä vuosia aikaisemmin, ja palvelutaloon muuttanut Harri pääsi asumaan Helvin viereiseen asuntoon Saga Helapuistossa. Harri halusi olla lähellä samalla alueella asuvaa poikaansa ja tämän koiria. Helvi nimettiin Harrille kummiksi, kuten on tapana tehdä Saga-palvelutaloissa. 

”Vitsailin Aulis-talonmiehelle, että olisi helpointa tehdä reikä seinään asuntojemme välille, jotta pääsisimme helpommin liikkumaan toistemme luo”, kertoo Helvi.

Naapuruus vaihtui pian kiintymykseksi, ja maaliskuussa 2019 Saga Helapuistossa tanssittiin Helvin ja Harrin häitä Akselin ja Elinan häävalssin tahdissa. Ensin käytiin maistraatissa ja sitten juhlittiin yhdessä lasten ja lastenlasten sekä lähimpien Helapuiston asukkaiden kanssa. Juhlapöydässä oli 60 vierasta.

”Halusimme muuttaa yhteen asumaan, ja meistä tuntui, että avioliitto selkeyttäisi asioita”, Harri kertoo. ”Taisimme kosia toisiamme yhtä aikaa”, hän lisää.

”Vaikka kuulumme molemmat kirkkoon, emme halunneet kirkkohäitä, sillä olimme jo molemmat tahollamme semmoiset kokeneet”, Helvi kertoo. ”Maistraatti tuntui hyvältä ratkaisulta”.

”Näin vanhana on tärkeää, että on joku johon turvata. Nyt autamme toinen toisiamme”, Harri toteaa. 

Nyt avio-onnea on jatkunut jo kolme vuotta. Korona on viime aikoina hieman sekoittanut nuorenparin päiväohjelmaa, mutta nyt onneksi talon kerhotoiminta on jälleen aktivoitunut. Helvi johtaa värityskerhoa, ja Harri käy laulukuorossa.

”Monesti luullaan, että täällä palvelutalossa on ikävää, eikä mitään tekemistä. Se ei pidä yhtään paikkansa. Meillä on niin paljon tekemistä, että sähköposteja ei paljon ehdi lukemaan. Kannattaa soittaa, jos on asiaa”, Helvi nauraa.

Kysy lisätietoja, tilaa esitteet tai varaa esittely toivomaasi Saga-palvelutaloon

Saga Helapuisto sijaitsee Helsingin Ala-Malmilla. Maaliskuussa 2012 valmistuneessa Saga-palvelutalossa on 92 vuokra-asuntoa senioreille. Suositussa Saga Helapuistossa on monipuolisia palveluita aktiiviseen ja omannäköiseen seniorielämään. Palvelutalon lisäksi talosta löytyy 12-paikkainen ryhmäkoti erityistä huolenpitoa tarvitseville. Tutustu taloon tästä

Saga-palvelutaloja on neljä Helsingissä, kaksi Turussa sekä yksi Raumalla, Lappeenrannassa, Seinäjoella, Vantaalla ja Lahdessa. Tule tutustumaan asuntoihimme ja palveluihimme paikan päälle! Samalla näet talojen viihtyisät yhteistilat, aistit yleisen tunnelman sekä tutustut henkilökuntaamme. Silloin sinun on helpompi päättää, onko Saga-palvelutalo sinun kotisi. Tutustu kaikkiin koteihimme täällä


Voisit olla kiinnostunut myös näistä