Etusivu > Kokemukset > ”Ei mennyt kuin hetki, kun minusta tuli sagalainen”

”Ei mennyt kuin hetki, kun minusta tuli sagalainen”

Emma on työskennellyt sote-alalla monenlaisissa tehtävissä, yksityisellä ja kunnallisella puolella, nuorten parissa ja vanhustyössä. Hän on myös nähnyt Suomea ylhäältä alas. Nyt Emma toimii tiiminvetäjänä Saga Tammilinnassa ja nauttii ikäihmisten arjen tukemisesta.

Emma Frimodig on kotoisin Seinäjoelta Etelä-Pohjanmaalta. Pääkaupunkiseutu veti puoleensa, sillä tarjolla oli monipuolisesti erilaisia työmahdollisuuksia. Ensin Emma toimi kouluterveydenhuollossa, mutta nuoret vaihtuivat ikäihmisiin, kun Emma solmi vakituisen työsuhteen Saga Munkkiniemeen.

”Pidin työstä nuorten parissa, mutta kuntouttava ote on mielestäni erittäin tärkeää myös vanhustyössä. Ei mennyt kuin hetki, kun minusta tuli sagalainen”, Emma sanoo.

Oma piha ja sauna

Maalla syntyneenä ja kasvaneena Emma ja hänen miehensä alkoivat pian kaivata omaa saunaa ja pihaa. Sopiva uusi koti löytyikin, ja edessä oli muutto kerrostalosta omakotitaloon. Samalla kuitenkin Emman työmatka kasvoi puolella. Ajatus työstä lähempänä kotia alkoi tuntua houkuttelevalta, ja kun Saga Tammilinnassa tuli avoimeksi tiimivastaavan paikka, Emma ei epäröinyt.

”Joudun ensimmäisen kerran psykologisiin testeihin, enkä tiennyt, minkälaista lopputulosta odottaa. Siksi olin sekä yllättynyt että onnellinen, kun minut valittiin”, sanoo Emma.

Hyvällä fiiliksellä uusiin haasteisiin

”Uusi työrooli vaatii paljon oppimista, mutta olinkin pikkuhiljaa alkanut kaivata uusia haasteita”, Emma kertoo.

Tiimivastaavan työ Sagassa on monipuolista. Työ edellyttää sairaanhoitajan tutkintoa, vaikka työssä ei suoranaisesti joudukaan tekemään samanlaisia vaativia toimenpiteitä, kuten esimerkiksi sairaalassa.

”Kaikki päivät ovat erilaisia, ja tilanteet vaihtuvat. Uuden työn myötä Saga palvelutalojen toiminnan ydin on alkanut hahmottua minulle entistä paremmin.  Nyt osa työstäni on esimerkiksi asukkaan palvelupaketin arviointia. Koen, että pääsen tukemaan asukkaiden arkea aivan uudella tavalla”.

Emma mielestä esihenkilönä toimiminen on kasvattanut häntä ihmisenä. Hän haluaa olla esihenkilö, jolle on helppo puhua.

”Minua palkitsee se, että voin olla jollekin tukena ja apuna. Haluan olla esihenkilö, joka kuuntelee.”

Olen oppinut, että kaikesta selviää

”Vastuu jännitti aluksi, ja mietin osaanko esimerkiksi työvuorosuunnittelua ja miten saan kaikkien työt organisoitua. Nyt huomaan, että olen alkanut saada myös esihenkilötyössä varmuutta”, Emma kertoo.

Emma muistaa, kun hän ensimmäisen kerran oli mukana esittelemässä Tammilinnaa mahdollisille uusille asukkaille. Hän kertoo kuunnelleensa ihaillen Tammilinnan johtajan pitämää talon esittelyä.
”Vaikka hirvitti, ajattelin, että kyllä minäkin ne oikeat lainit opin – ajan kanssa”, hän nauraa.

”Rohkaisen kaikkia lähtemään kohti uutta, vaikka vastuu pelottaisikin. Sagassa koskaan ei ole yksin, aina saa apua ja on ihmisiä, joilta voi kysyä”.

Emman urapolku Saga-palvelutaloissa on kulkenut sairaanhoitajan tehtävistä tiimivastaavaksi. Katso video Emman mietteistä aiemmasta toimenkuvasta sairaanhoitajana Saga-palvelutaloissa tästä.

Tutustu Saga-palvelutaloihin työnantajana ja avoimet työpaikkamme osoitteessa ura.sagacare.fi


Voisit olla kiinnostunut myös näistä