Etusivu > Kokemukset > Elämä jatkuu palvelutalossa – Pirkko lenkkeilee, harrastaa ja unelmoi matkasta Huippuvuorille

Elämä jatkuu palvelutalossa – Pirkko lenkkeilee, harrastaa ja unelmoi matkasta Huippuvuorille

Pirkko on viihtynyt Lappeenrannan Saga Torilinnassa kolme vuotta. Pirkon jäätyä yksin kuusi vuotta sitten elämä omakotitalossa ei ollut enää mukavaa. Päivittäin piti vahtia pannuhuonetta, miettiä onko lämpöä riittävästi ja tuleeko vettä, pihahommatkin kuormittivat.  Asumiskustannukset käyvät yksin asuessa kukkaron päälle.

”Jos vertaan elämää omakotitalossa ja täällä, niin minun oli kalliimpaa asua yksin isossa talossa ja maksaa vedet, sähköt, öljyt, sekä kaikki tämä, minkä hinta on jatkuvassa nousussa. Lopulta päädyin siihen, että tämä ei ole minua varten – niinpä muutin Saga Torilinnaan. Harmittaa vain, etten keksinyt tätä aiemmin”, Pirkko hymyilee.

Nyt Pirkko kertoo elävänsä helppoa ja turvallista vanhuutta, eikä huolta hänen sanojensa mukaan tarvitse kantaa mistään. Enää lapsienkaan ei tarvitse miettiä, miten äiti pärjää yksin isossa omakotitalossa. Saga Torilinnassa asuminen on itsenäistä ja apu on tarvittaessa lähellä. ”Jos sattuisin vaikka kaatumaan yöllä, tiedän että apu on napin painalluksen päässä ja tulee nopeasti paikalle”.

Innokas matkailija löysi tiensä palvelutaloon Lappeenrannan ydinkeskustaan

Saga Torilinna sijaitsee keskeisellä paikalla Lappeenrannan keskustassa, josta on helppo suunnata minne tahansa. Erityisesti kauppatorin läheisyys ja markkinatunnelma kivoine kahvikuppiloineen ovat aktiivisen Pirkon mieleen hyviä lenkkimaastoja unohtamatta. Palveluita varten ei tarvitse välttämättä lähteä alakertaa pidemmälle, sillä Saga Torilinna tarjoaa monipuolisesti palveluita kuten jalkahoitoa, fysioterapiaa ja parturi-kampaajan palveluita.

”Asumisen mukavuus, helppous sekä turva ovat erityisesti mieleeni täällä asuessa. Omassa kodissani voin tehdä omia juttujani. Pidän lukemisesta, musiikin kuuntelusta ja kirjoittamisesta. Täältä löytää seuraa ja olen saanutkin uusia juttukavereita kahvikupin äärellä”, Pirkko hymyilee.

Palvelutalossa asuminen ei poissulje oman elämän intohimoja. Pirkon sydäntä lähellä on aina ollut matkailu ja vuosittainen reissu mökille Pyhätunturille toteutuu edelleen. Pohjoinen on Pirkolle pakopaikka kaupungin hälinästä. Kotimaan matkailun lisäksi Pirkko on tehnyt reissuja edelleen myös ulkomaille.

”Viimeisimpänä kävimme tyttären kanssa Norjan rannikkoristeilyllä. Menimme ylös Kilpisjärvelle, josta lähdimme vuonoja pitkin laivalla kohti Osloa. Näimme matkan aikana valaita ja merikotkia. Se oli aivan mahtava kokemus. Ja koska unelmia pitää olla, haluan vielä joskus suunnata Huippuvuorille. Niin kauan, kun jalka nousee, niin pitää mennä. Vierivä kivi ei sammaloidu!”, sanoo Pirkko päättäväisenä.

Elämänmyönteinen arki rullaa palvelutalossa

Jokaisen päivän Pirkko aloittaa runsaalla ja monipuolisella buffetaamiaisella.

”Alkuun ajattelin, että haluan laittaa itse oman aamiaiseni, mutta pian päätin astella valmiiseen pöytään. Aamiainen on monipuolinen ja riittävä. Heti aamutuimaan on mukava tavata naapurit ja jutella päivän polttavat. Aamiaisen jälkeen on mukava vetäytyä hetkeksi omaan kotiin peiton alle”, Pirkko lisää.

Saga Torilinnan ravintolassa valmistuu päivittäin myös maittava lounas. Ravintolaa Pirkko kuvailee viiden tähden keittiöksi.

”Täällä on tarjolla kaikennäköistä ruokaa. Kalaruoat ja monipuolinen salaattipöytä ovat minun suosikkejani”. 

Myös ravintolan henkilökunta saa Pirkolta täydet kymmenen pistettä! Ravintolatyöntekijät pitävät huolta siitä, että kaikki pääsevät pöytiin, ruokaa on riittävästi ja auttavat tarvittaessa tarjottimen kanssa. 

Aktiivisena liikkujana ja harrastajana Pirkko nauttii talon vapaa-ajan ohjelmasta. Talon asukkaat tekevät retkiä myös talon ulkopuolelle ja hetki sitten he vierailivat Svinhufvudin kotitalossa Kotkaniemessä.

”Se oli valtavan upea retki, jossa tutustuimme taloon. Kierroksen päätteeksi pääsimme nauttimaan kuuluisat Ellen-leivokset kahvin kera”, Pirkko muistelee.

Vko 34 kuuluminen
Kesän lopulla asukkaat vierailivat Svinhufvudin kotitalossa Kotkaniemessä.

Pirkko sai tyttäreltään 80-vuotissyntymäpäivälahjaksi Oura-älysormuksen. Sormuksen avulla Pirkko seuraa muun muassa unta ja aktiivisuutta. Tiedot siirtyvät sormuksesta älypuhelimeen, josta niitä voi seurata laajemmin päivittäin.

”Tämä on hyvä tapa pysyä liikkeellä ja seurata omaa aktiivisuuttaan. Toivon että tämä edistää kuntoani pysymään samanlaisena. Muille senioreille haluan sanoa sen, että kartoita tulevaisuutesi ajoissa. Iän myötä pitää oppia myöntämään itsellensä, milloin on aika luopua – oli kyse sitten harrastuksen lopettamisesta tai omakotitalosta pois muuttamisesta”, Pirkko päättää.

Lue lisää Saga Torilinnasta tästä, ja tule tutustumaan aktiiviseen kotiimme palveluiden keskellä!

Saga-palvelutaloja on yhteensä 11 ympäri Suomen. Tutustu sinua kiinnostavaan taloon täältä ja tilaa esitteet tai varaa esittelyaika paikan päälle.


Voisit olla kiinnostunut myös näistä