Etusivu > Kokemukset > Elämästä on oikeus nauttia

Elämästä on oikeus nauttia

Raija muutti Saga Lakeudenlinnaan puolitoista vuotta sitten keskikesällä. Vuodesta 2000 eläkkeellä ollut Seinäjoen kaupunginorkesterin ja Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston talouspäällikkö nauttii elämästään palveluiden keskellä.

Kun lapset kannustivat elinympäristön muutokseen, siirtyi Raija ensi kertaa elämässään omakotitalosta kerrostaloasujaksi. Muutos sujui yllättävän helposti. Lumityöt saivat jäädä.

Virkeyttä vesijumpasta

Raijan muuttopäätökseen vaikutti Saga Lakeudenlinnan uima-allas. ”Käyn kolmesti viikossa uimassa. Talon ohjatun allasjumpan lisäksi ikioma ruutu-ukko kannustaa liikkumaan.” Ruutu-ukolla Raija viittaa vesijumpparuutuun, josta voi valita itselleen sopivan vesiliikuntaohjelman oman kunnon mukaan. 

Raija kertoo elämän palvelutalossa olevan juuri sellaista, kun itse haluaa. Rauhallista tai sosiaalista. Voi vetäytyä omiin oloihinsa tai hakeutua seuraan. Juttuseuraa talossa riittää ja ihmisiin on helppo tutustua. Raija on Saga Lakeudenlinnan asukastoimikunnan jäsen. ”On mukavaa saada vaikuttaa asukkaiden viihtyvyyteen.”

Aikaansa seuraava yökyöpeli

”Olen todellinen yökyöpeli. Katselen Netflix-sarjoja, Youtube-videoita, Facebookia ja kuuntelen kirjoja BookBeatista. Ohjelmien suhteen olen aika kaikkiruokainen. Murhat jätän väliin, mutta rikossarjojen ratkaisuja katselen. Romantiikkaa ja tarinoita. Viimeksi katselin Donnerin pojan 8-osaisen sarjan maalaiskoulun remontista yhteen putkeen”, Raija kertoo hymyillen. 

”Olen myös intohimoinen sukkien kutoja, värikkäitä ja hempeitä raitasukkia syntyy tiuhaan. Joulun alla lahjoitin kassillisen sukkia myyjäisiin. Sukkien kutominen on palkitsevaa – työ syntyy nopeasti ja heti näkee kättensä jäljen.”   

Raija tekee ostoksensa netissä: ”Se on helppoa ja ostokset kannetaan ovelle. Kotiin toimitus maksaa vähemmän kuin taksi. Vaatteenikin ostan nykyään netistä. Niin näppärää.”

Vaihtelua Raijan elämään tuo Seinäjoella asuva tyttären tytär. ”Vietämme pizzaperjantaita luonani. Minulla on suolaton ruokavalio, mutta nautimme silti poronkäristyspizzaa ja uppoudumme illan elokuvaan”, Raija virnistää. 

Hetken keskusteltuamme löydämme yhteisiä tuttuja. Raija on löytänyt palvelutalosta uuden sukulaisenkin. Raija vinkkaa muuttamaan palvelutaloon hyväkuntoisena.

”Pitkän työuran päätteeksi on oikeus nauttia!”

Tervetuloa tutustumaan Saga Lakeudenlinnaan – kotiin palveluiden keskelle, jossa ystävät tunnetaan.

Saga-palvelutaloja on yhteensä 11 ympäri Suomen. Tutustu sinua kiinnostavaan taloon täältä ja tilaa esitteet tai varaa esittelyaika paikan päälle.


Voisit olla kiinnostunut myös näistä