Etusivu > Kokemukset > Irma työskentelee eläkkeen rinnalla Saga Lakeudenlinnassa

Irma työskentelee eläkkeen rinnalla Saga Lakeudenlinnassa

Oletko miettinyt, voisitko jatkaa työntekoa eläkeläisenä? Tutustu Irman kokemuksiin työnteosta eläkkeellä.

Energisellä eläkeläisellä virtaa riittää

Irma Kamila, 67, jäi eläkkeelle vuonna 2017 työskenneltyään 36 vuotta ravintola-alalla. Energinen eläkeläinen ei malttanut heittäytyä kokonaan vapaalle, vaan alkoi tehdä keikkaa vuonna 2017 avautuneen Saga Lakeudenlinnan ravintolassa.

”Tein alkuun satunnaisemmin keikkatöitä, mutta nykyään tulee tehtyä jo kolmekin työpäivää viikossa”, Irma kertoo.

”Olen saanut tehdä ilahduttavasti töitä eri rooleissa, joka itsessään lisää työn mielekkyyttä. Noin puolet työajasta teen kokin töitä ja salaattivuoroa, johon sisältyy myös asiakaspalvelutehtäviä salin puolella”, Irma sanoo.

Irma kertoo, että vaihtelevat työtehtävät tasoittavat työviikkoa mukavasti. Fyysiseltä rasittavuudeltaan kokin työt ovat hiukan raskaampia, sillä padat ja pannut ovat painavia nosteltavia. Kokkipäiviä keventää kivasti nk. salaattivuoro.

Irma onkin erinomaisessa kunnossa. Hän pyrkii hiihtämään tuhat kilometriä talvessa. Kesäisin hänet löytää hoitamasta puutarhoja. Kuusi lastenlastakin pitää Irman liikkeessä. 

Limittäin työtä ja lomapätkiä

Eläkkeellä työskentelyssä mainiota on ollut joustavuus työajoissa. ”Välillä saatan pitää pidemmänkin lomapätkän ja lähteä Lappiin. Tosin usein jo pelkkä puolen tunnin lepotauko työpäivän jälkeen virkistää jatkamaan päivää energisenä”, Irma tuumaa.

”Voin kyllä omaan kokemukseen perustuen suositella eläkkeellä työskentelyä. Sagassa on kivat asukkaat ja mahtava tiimi. Töihin tulee mielellään jo pelkästään työkavereiden vuoksi. Vapaa-aikana käymme yhdessä pelaamassa padelia. Neljän hengen tiimistä kolme on keittiöstä ja neljäntenä peliporukassa on talon fysioterapeutti Kati,” Irma kertoo. 

Oma tiimi on mahtava, asiallinen ja työkaveria ajatteleva. Kaikki ovat ammattitaitoisia ja meillä on ravintolassa hyvä tapa toimia. Talossa on mainio työilmapiiri! 

Kaksi palkkapäivää peräkkäin

”On aika hauskaa saada palkka kuun viimeinen päivä ja eläke kuun ensimmäisenä päivänä”, Irma kertoo hymyillen. ”Raha ei kuitenkaan ole ainoa syy. Teen työtä rakkaudesta lajiin. Minua innostaa toisten auttaminen ja korkealaatuisen ruuan valmistaminen ammattitaitoisessa tiimissä”, Irma jatkaa.

Laaja näkökulma työelämään

Ennen eläkkeelle jäämistään Irma työskenteli 12 ravintolan ryhmäravintolapäällikkönä, jossa hän toimi n. 25 työntekijän esihenkilönä.  Kysyimmekin Irman näkemyksiä hyvään työelämään pitkän työuran lähettiläänä.

”Kaikessa työssä hyvä perehdyttäminen ja säännöllinen viestintä, kuten kuukausittaiset tiimipalaverit, ovat tärkeitä. Kaikki arvostavat viestintää, yhteistä näkymää menneeseen ja viitoitusta tulevaan. Hyvinvointia työssä lisäävät työn merkityksellisyyden kokemus ja sama tilannekuva”, Irma summaa. 

Kokeillen tietää paremmin

”Jos työskentely eläkkeen rinnalla kiinnostaa, suosittelen kokeilemaan. Oma kokemukseni on, että työnantaja on ollut todella joustava työaikojen suhteen.”

”Halutessaan voi aina sopia työnantajan kanssa myös lyhyemmistä työvuoroista, sekä pitemmistä vapaista, jolloin eläkeläinen jaksaa tehdä mahdollisesti pitempääkin työuraa.”  

Tutustu lähemmin työskentelyyn Saga-palvelutalojen sydämellisessä ja monialaisessa ammattilaisten tiimissä osoitteessa ura.sagacare.fi.


Voisit olla kiinnostunut myös näistä