Etusivu > Kokemukset > ”Koti Sagassa on minulle paras asumismuoto!”

”Koti Sagassa on minulle paras asumismuoto!”

Valokeilassa Pirjo Sundberg – kuka olet ja mitä tuumit elämästäsi Saga Tammilinnassa?

Pikku Liikkanen, laula Mon Repos!

– Vartuin Malmilla viisilapsisen perheen kuopuksena. Vanhempien veljien levylautasilla soivat kansainväliset iskelmät, vanhemmat kuuntelivat Olavi Virtaa ja Benny Goodmania. Minulla oli hyvä muisti, joten laulujen sanat jäivät hyvin päähän. Minulla oli ihanan lempeä isä, joka usein huudahti: ”Pikku Liikkanen, laula Mon Repos!”. Silloin minulla oli heleämpi sopraano, nyt vähän matalampi ääniala, Pirjo virnistää.

– Musiikki jäi intohimoksi. Kollega sai minut houkuteltua pankin kuoroon. Siellä vierähti 20 vuotta. On laulettu kipaleita kirkkolauluista iskelmiin ja kansanmusiikkiin.   

Pirjo tulkitsee tuttuja hittejä

– Sagassa laulamme karaokea – sanat muistuvat yhä hyvin mieleen, joten voi keskittyä tulkintaan, 84-vuotias Pirjo kertoo hymyillen.

Koskaan ei tarvitse olla yksin

Pirjo muutti Saga Tammilinnaan hieman yli kolme vuotta sitten. Itä-Hakkilan maalaisemmat maisemat vaihtuivat luontevasti Tikkurilan raittiin. Leskeksi jäätyään hän kaipasi oman ikäistään seuraa. 

– Saga-palvelutalo on minulle loistava asumismuoto. Sagassa asun mukavien ihmisten keskellä ja juttuseuraa riittää. Koskaan ei tarvitse olla yksin. Kahviossa saatamme istua parinkymmenenkin hengen ringissä turisemassa. Silti on oma tupa ja oma lupa – saa tulla ja mennä vapaasti. Kotipesään on kiva vetäytyä iltaisin omiin askareisiin ja tv-viihteen pariin.

– Sagassa tykkään monipuolisesta ja vaihtelevasta ohjelmasta. Erityisesti vierailevien muusikoiden ja laulajien esitykset ovat mieleen. Käyn myös tuolijumpassa. Kavereiden kanssa ratkomme yhdessä sanaristikoita.

– Lounaskin on maittava ja erikoisruokavalioni on hyvin huomioitu, kiittää Pirjo talon omaa keittiötä.

Läheisistä lisävirtaa 

– Tyttäreni on jo jäänyt eläkkeelle ja olemme kuin siskokset pienellä ikäerolla. Käymme shoppailemassa, kävelyillä ja vietämme mukavaa yhdessäoloa. Olen jo isomummokin. Läheisestä saa lisävirtaa. Kaikkinensa elämä on oikein mukavaa – kaikki on hyvin, Pirjo iloitsee.

Pirjon mottona on kohtele toisia niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan. Valoisa Pirjo levittää ympärilleen hyvää tuulta välittömällä ja iloisella elämänasenteellaan. Kun tiemme erkanevat leppoisan tarinatuokion päätteeksi, huikkaa Pirjo menevänsä vielä vapaa-ajanohjaajan vetämään Toivelevyraatiin: ”On hauskaa pisteyttää tuttuja ja uusia kappaleita kavereiden kanssa!”.

Tervetuloa tutustumaan Saga-palvelutaloon – kotiin palveluiden keskelle!

Joka keskiviikko taloissamme pidetään yhteisesittely klo 13.00. 


Voisit olla kiinnostunut myös näistä