Etusivu > Kokemukset > ”Minua on aina kuunneltu ja työntekijänä arvostettu”

”Minua on aina kuunneltu ja työntekijänä arvostettu”

Mia Wesanko

Hyvää kansainvälistä sairaanhoitajapäivää!

Mia Wesanko on työskennellyt Saga-palvelutaloissa jo lähes 30 vuotta. Hän aloitti siistijän sijaisena, kouluttautui työn ohessa, valmistui sairaanhoitajaksi ja toimii nyt laatu- ja kehityspäällikkönä.

”Tulin ensimmäisen kerran Saga-palvelutaloon toukokuussa 1996. Olin juuri täyttänyt 18 vuotta. Olin aloittanut lähihoitajaopinnot edellisenä syksynä ja tulin Sagaan suorittamaan ensimmäistä käytännön harjoittelua. Silloin ensimmäinen Saga-palvelutalo, Saga Kaskenpuisto, oli vuoden vanha.”

”Talo oli hieno, asukkaat mukavia ja työporukka mahtava. Tiesin heti, että tähän taloon haluan jäädä”, kuvailee Mia Wesanko kolmenkymmenen vuoden takaisia tunnelmiaan.

Kun Mian opinnot etenivät, hän sai lähihoitajan sijaisuuksia talosta ja lopulta valmistumisen jälkeen lähihoitajan paikan. Ala tuntui omalta, ja Mia jatkoi terveydenhoitajan opintoihin Sagassa sijaisuuksia tehden. Hän valmistui terveyden- ja sairaanhoitajaksi keväällä 2003.

”Sitä jotenkin kasvaa tarjottujen tehtävien mittaiseksi”

Ensimmäisestä kesästä sairaanhoitajana Mialle on jäänyt elävästi mieleeni kokemus ensimmäisestä esihenkilötehtävästä. Kaskenpuiston silloinen johtaja pyysi hänet luokseen, ja sanoi jäävänsä kuukauden kesälomalle ja että Mia sijaistaisi häntä. Mia kertoo olleensa kauhuissaan: ”Miten minä juuri valmistunut ja työporukan nuorin ikinä selviytyisin siitä”. Tätä Mia kysyikin ja sai varman vastauksen: ”En usko, että selviät – vaan tiedän”.

”Näin jälkikäteen olen ollut erittäin kiitollinen, että esihenkilöni uskoi minuun enemmän kuin itse uskoin. Sijaisuus meni hyvin ja oli hyvä ensikosketukseni johtamistyöhön”, Mia sanoo.

Historiaan jäävät seuraavat 12 vuotta, jolloin Mia työskenteli tiimivastaavana ja palveluvastaavana Turun Saga-palvelutaloissa sekä lopulta Turun talojen johtajana. Vuonna 2020 Mia nimitettiin Sagan laatu- ja kehityspäällikön tehtäviin.

Kun koronapandemia alkoi, Esperissä perustettiin korona-varautumisryhmä, ja Miaa pyydettiin varautumisryhmän projektipäälliköksi.

”Se oli minulle valtava luottamuksen osoitus yhtiön johdolta ja otin pestin innoissani vastaan, vaikkakaan en yhtään tiennyt mitä tuleman piti”, Mia kertoo. ”Työ oli erittäin opettavaista ja mielenkiintoista, varautumisryhmä erittäin ammattitaitoinen ja työskentelymme mutkatonta”,

”Olen ylpeä työnantajastani”

Nyt kun korona on helpottanut, Mia on laatu- ja kehityspäällikkönä päässyt tekemään varsinaista työtään laadun ja kehittämisen parissa. Työhön kuuluu monipuolisesti liiketoiminnan kehittäminen, strategisten toimenpiteiden eteenpäinvienti ja laatutyö sekä Sagassa että konsernin ikäpalveluissa. Mia kuuluu tehtävässään sekä Sagan johtoryhmään että Esperi konsernin laaturyhmään.

”Koen, että ajatuksiani on aina kuunneltu ja työntekijänä minua on arvostettu, vaikka kaikkia ideoitani ei ole voitukaan toteuttaa. Olen valtavan kiitollinen jokaisesta mahdollisuudesta, jota minulle on tarjottu ja voin vilpittömästi sanoa, että olen nauttinut jokaisesta päivästä”, Mia vakuuttaa.

”Olen usein sanonut, että Saga ei ole minulle työpaikka vaan elämäntapa. Olen ylpeä työnantajastani, Sagassa tehdään hyvää ja laadukasta työtä suurella sydämellä. On upeaa, että olen saanut kuulua tähän erityisen hienoon joukkoon jo 27 vuotta.”

Tutustu Saga-palvelutalojen avoimiin työtehtäviin ura.sagacare.fi -sivuilla.


Voisit olla kiinnostunut myös näistä