Etusivu > Kokemukset > Selostajalegenda Seppo Kannas: Pitkän iän salaisuus on liikunta ja kohtuus kaikessa

Selostajalegenda Seppo Kannas: Pitkän iän salaisuus on liikunta ja kohtuus kaikessa

Selostajalegenda Seppo Kannas, 90, viettää eläkepäiviään palvelutalo Saga Helapuistossa.

Seppo aloitti uransa voimistelunopettajana vuonna 1957, mutta siirtyi vähitellen toimittajaksi Ylelle.

”Tein muutaman vuoden molempia hommia. Kaikki lomat ja vapaa-ajat opettajan työstä käytin toimittajan tehtäviin, en tuntenut lomia siihen aikaan.”

Vuonna 1966 Seppo siirtyi kokopäiväisesti toimittajan tehtäviin. Työnsä puolesta Seppo on nähnyt maailmaa ja matkustellut lähes sadassa eri maassa. Olympiakisoissa hän on käynyt 25 kertaa.

”Olen tyytyväinen elämääni, olen saanut olla monessa mukana. Kaikista ammateistani on ollut minulle hyötyä. Minulla on ollut niin hyvä onni elämässä, että minun ei koskaan ole tarvinnut työtä hakea – työ on aina hakenut minut.”

Terveellisten elämäntapojen puolestapuhuja

Seppo sairastui vuonna 2012, jonka myötä toinen munuainen jouduttiin poistamaan. 

”Se oli minulle kova paikka, sillä olen aina saanut elää tervettä elämää. Olen kuitenkin palautunut siitä hyvin, mutta edelleen käyn kolme kertaa viikossa dialyysissa. Tulin tänne asumaan sairaalasta, en silloin pystynyt kävelemään. Sanoin hoitajille, että olette te kyllä aika neroja, jos opetatte minut vielä uudelleen kävelemään. Minulta ei tahtoa puuttunut ja nyt kävelenkin. Kuntoutuksessa apuna on ollut talon oma fysioterapeutti, jonka kanssa harjoittelen säännöllisesti.”

Pitkän iän salaisuudeksi Seppo kertoo seuraavaa:

” Olen aina urheillut paljon enkä ole polttanut tupakkaa. Alkoholiakin olen elämäni varrella käyttänyt hyvin kohtuullisesti. Myös ammatinvalinnallani opettajana on ollut vaikutusta, sillä se työ jopa pakotti liikkumaan. Se on luonut minulle hyvän perustan, joka on tuonut terveyttä mukanaan. Pitää kuitenkin muistaa kohtuus kaikessa! Se kannattaa ja näkyy elämän ehtoopuolella.”

Saga Helapuisto – turvallinen ja viihtyisä asumispaikka ikäihmisille

Seppo on asunut Saga Helapuistossa jo useamman vuoden ja on viihtynyt hyvin. Pienempi asunto on kätevä – usein ihmiset saattavat ajatella tarvitsevansa isomman asunnon kuin sitten lopulta tarvitsevatkaan.

”Olen ylen tyytyväinen, että pääsin pienempään kotiin asumaan. Täällä on määrätyt asiat valmiina, jotka on hyvin hoidettu: minulle riittää, että saan asunnon, ruoan ja terveydenhuollon.”

Saga Helapuistossa asuessaan Seppo hyödyntää talon monipuolisia palveluita. Talon yhteisistä tiloista löytyy muun muassa ravintola-kahvila, kirjasto, kuntosali, biljardisali, pyykkitupa sekä sauna.

”Täällä on paljon hyödynnettävää. Myös talon ohjelmat, eritoten kulttuuriohjelmat ovat olleet mieleeni. Täällä on paljoin erilaisia musiikkiesityksiä ja näytelmiä, jotka keräävät asukkaita yhteen. Täällä asuessa pystyy hoitamaan myös terveydellistä puolta ja täällä on turvallista, sillä hoitohenkilökuntaa on paikalla vuorokauden ympäri.”

Fysioterapeutin lisäksi Seppo hyödyntää myös säännöllisesti jalkahoitajan palveluita. ”Ikäihmisen on tärkeää pitää jaloistaan huolta”, tuumaa Seppo.

90-vuotta mittarissa

Toukokuussa 2023 Seppo viettää 90-vuotis syntymäpäiviään. Juhlia vietetään ainakin kahdessa osassa.

”Ensin juhlimme lähisuvun kesken ja käymme syömässä Herttoniemen Kartanon Wanhassa Myllyssä. Myöhemmin meidän julkisuudenhenkilöiden perustama Zoom tulee kahvitilaisuuteen tänne Saga Helapuistoon. Saamme talosta käyttöön kabinetin ja tilaamme kahvitarjoilut. Eli ainakin pariin otteeseen pääsen nauttimaan kakkukahveista.”

Saga-palvelutalot onnittelevat sydämellisesti Seppo Kannasta 90-vuotismerkkipäivän johdosta!

Lue lisää viihtyisästä ja huippusuositusta Ala-Malmilla sijaitsevasta palvelutalostamme Saga Helapuistosta. Saga-palvelutaloja on yhteensä 11 ympäri Suomen. Tutustu sinua kiinnostavaan taloon täältä ja tilaa esitteet tai varaa esittelyaika paikan päälle.


Voisit olla kiinnostunut myös näistä