Etusivu > Kokemukset > ”Tämä on unelmien työpaikka”

”Tämä on unelmien työpaikka”

Outi

Outi Viljaranta työskentelee Saga Salpalinnassa Lahdessa lähihoitajana. Hän ehti jo moneen kertaan harkita alan vaihtoa, ennen kuin löysi tiensä Sagaan. ”Tulen töihin joka päivä hymy huulilla”, hän sanoo.

Vaikka Outi on syntynyt lähellä Lahtea, hän ehti tehdä pitkän kierroksen maailmalla ennen kuin otti vastaan vakituisen työn kotikulmilla Saga-palvelutalossa viime toukokuussa. Outi ehti valmistua kokiksi, kokeilla siipiään matkailun parissa, ja asua ja työskennellä monessa maassa.

”Valmistuin lähihoitajaksi 10 vuotta sitten ja alkuperäisenä ajatuksena oli hakeutua töihin lasten ja nuorten pariin”, Outi kertoo. ”Toisin kuitenkin kävi ja olen työskennellyt lähes koko urani ikäihmisten parissa.”

”Sagan pieni, kotoisa työyhteisö viehättää minua. Meillä jokainen voi olla oma itsensä, ja jos on huono päivä, työkaverit ymmärtävät. Asukkaat Sagassa ovat todella mukavia. Tunnemme toisemme etunimeltä ja juttua tulee heitettyä melkein aiheesta kuin aiheesta.”

Ei ole kiire – ja aina on joku, jolta kysyä

Outi aloitti Sagassa aluksi keikkalaisena. Se sopi hänen elämäntilanteeseensa parhaiten, kun lapset olivat pieniä. Lopulta Saga Salpalinnassa avautui lähihoitajan vakituinen työ, ja Outi oli hyvillään, kun hänet valittiin tehtävään.

”Mietin jo silloin, kun Saga Salpalinnaa rakennettiin, että tuolla olisi varmaan kiva olla töissä. Kun talo vuonna 2020 valmistui, olin vielä hoitovapaalla, ja tein siksi mielelläni vuoroja keikkalaisena.”

”Sagassa lähihoitajan työ on monipuolista. Palvelutalon asukkaat asuvat omissa asunnoissaan, ja he voivat vapaasti liikkua talosta sisään ja ulos. Verrattuna ryhmäkotien ikäihmisiin, Sagassa asukkaat tarvitsevat vähemmän hoitoa. Lähihoitajien työssä kyse on enemmänkin asukkaiden tukemisesta heidän arjessaan, kuin hoitamisesta. Joskus tehtäväni on auttaa esimerkiksi tukisukat asukkaan jalkaan, joskus taas kyse on haavan hoitamisesta”, Outi kertoo. ”Käynnit asukkaan kotona sovitaan aina ennakolta, eikä niitä tarvitse tehdä kiireessä. Joustamme asukkaan tarpeen mukaan.”

Parhaita päiviä ovat juhlapäivät

Saga Salpalinnassa halutaan panostaa asukkaiden viihtyvyyteen. Valoisasti sisustettu Saga Salpalinna sijaitsee keskellä kaupunkia vehmaan Fellmaninpuiston kupeessa. Lisäksi talon sisäpihalle on rakennettu kuntoilualue ja istutettu kasveja.

Outi kertoo, että Saga Salpalinnassa syntymäpäivät ovat tärkeä juhlinnan aihe. Kerran kuukaudessa järjestetään isot juhlat, jossa muistetaan yhdessä sen kuukauden kaikkia syntymäpäiväsankareita.

”Silloin pöydissä on valkeat liinat ja talon puolesta tarjolla kahvia ja kakkua. Tästä tavasta asukkaat pitävät kovasti”, Outi sanoo.

Outin mielestäni Sagan hyvän työilmapiirin salaisuus on huomioonottavassa kulttuurissa. ”Joustoa löytyy”, hän sanoo.

”Meillä on hyvä esihenkilö, joka on kiinnostunut paitsi tekemisestämme myös voinnistamme; ihana tiiiminvetäjä, joka neuvoo ja pitää langat käsissään sekä työkaverit, joilta voi aina kysyä – eikä ketään pidetä hölmönä”, Outi listaa.

Kaiken kaikkiaan tämä on loistava työpaikka.”

Tutustu työskentelyyn Saga-palvelutalojen sydämellisessä ja moniammatillisessa tiimissä osoitteessa ura.sagacare.fi


Voisit olla kiinnostunut myös näistä