Etusivu > Kokemukset > ”Tämä tuntuu kodilta”

”Tämä tuntuu kodilta”

Alpo Kuntoilee Salilla Palvelutalo Saga Salpalinna

Saga Salpalinnan asukas Alpo Mononen, 86 vuotta, muutti syksyllä 2020 upouuteen palvelutaloomme ensimmäisten joukossa. Alpo on asunut talossa nyt muutaman kuukauden. Haastattelimme häntä ja kyselimme miltä elämä Saga Salpalinnassa on tuntunut.

Alpo on ensimmäisiä asunnon varaajia Saga Salpalinnasta keväällä 2019. Hän varasi asunnon puolitoista vuotta ennen talon valmistumista. Hän päätyi muuttamaan Saga Salpalinnaan hauskan sattuman kautta:

”Tytär muutti tuohon vastapäätä rakentuvaan taloon ja hänen ikkunastaan näkee minun parvekkeelleni. Meillä on yhteinen sisäpiha sekä autot samassa hallissa. Kunhan koronatilanne hellittää, voimme käydä yhdessä syömässä talon ravintolassa.”

Miltä elämä Saga Salpalinna on tuntunut?

Tämä tuntuu kodilta eikä täällä ole mitään negatiivista. Jos arvosteluasteikko olisi 1-10 niin yhdeksikön voisi antaa! Täällä kaikki on yhtä samaa perhettä. Henkilökunnalta saa aina hyvää palvelua: ATK tuki tai sairaanhoitaja – mitä vain asiakas pyytää, aina tulee palvelu.

On kiva, kun käytävillä kysellään kuulumisia ja henkilökunta muistaa asukkaiden nimet. Alkuun ajattelin, että mistä helkutista se tietää minun nimeni, kun kyseli kuulumisia, mutta se vaan kuuluu tähän.

Mitä olette mieltä ravintolan ruuasta?

Ruoka on hyvää, monipuolista ja sitä on paljon, salaattiakin 7-8 eri sorttia. Muuta pahaa sanottavaa ei ole, kun että kanamunat on joskus liian kovaksi keitetty. Suosikkini jälkiruuista on ehdottomasti suklaavanukas.

Mistä viikko-ohjelman aktiviteeteista pidätte erityisesti?

Liikunta on minun mieleeni. Liikkua täytyy, jotta pysyy kunnossa! Joka toinen päivä käyn sauvakävelemässä ja joka toinen päivä kuntosalilla. Fysioterapeutti Reetta on opastanut minua useamman kerran kuntosalin puolella. Yksin käyn kuntosalilla etenkin sadepäivinä. Kun ilma on semmoinen, että ei lähdetä ulos niin sitten harrastan kuntosalia.

Löysin kuntosali harrastuksen vasta muutama vuosi sitten lomamatkalla Fuengirolassa. Hotellista löytyi kuntosali, johon suuntasimme yhdessä matkakumppanin kanssa heti aamusta. On mukavaa, että talosta löytyy oma kuntosali. Tämä talon kuntosali on todella monipuolinen – täällä on monipuoliset laitteet ja punnukset joiden kanssa voi tehdä erilaisia liikkeitä. Menkää ihmeessä muutkin kuntosalille ei siellä alkuun kukaan ammattilainen ole, mutta kun rupeaa käymään, niin siinä se kunto sitten paranee ja opastusta saa.

Onko talolla tapahtunut jotakin hauskaa, joka tuli heti mieleenne?

Meitä on täällä kolme Karjalasta kotoisin olevaa mies asukasta. Se oli hauska sattuma, joka hieman naurattikin. Näiden miesten kanssa on mukava jutella ja saunoa.


Voisit olla kiinnostunut myös näistä