Etusivu > Kokemukset > Vedestä energiaa vuoden ympäri

Vedestä energiaa vuoden ympäri

Vesijumppaa Saga Lakeudenlinnassa

Saga-palvelutalojen viihtyisät ja monipuoliset yhteistilat ovat asukkaiden vapaassa käytössä. Useassa talossamme on uima-allas, johon voi pulahtaa saunavuoron yhteydessä tai osallistua esimerkiksi ohjattuun vesijumppaan. Seinäjoen Saga Lakeudenlinnan uima-altaasta nauttii säännöllisesti neljän miehen porukka.

Vesiliikunta on hyväksi monesta syystä. Se sopii kaikenikäisille ja -taustaisille, eikä aikaisempaa kokemusta tarvita. Vedessä liikkuminen vaikuttaa koko vartaloon, ja harjoitteita voidaan räätälöidä helposti oman kunnon mukaan. Veden vastus lisää harjoitteiden tehoa. Liikkuminen lisää niin kestävyyttä, voimaa kuin liikkuvuuttakin kuormittamatta kuitenkaan liikaa. Harjoitteissa niveliin kohdistuu vähemmän painoa, mikä pienentää loukkaantumis- ja murtumariskiä. Elementtinä vesi on virkistävä ja rauhoittava.

Piristystä keholle ja mielelle

Seinäjoen Saga Lakeudenlinnan terapia-allas on ollut kovassa käytössä vuodesta 2018 lähtien, jolloin palvelutalo avattiin. Altaalla voi kuntoilla yksin tai ottaa ystävän mukaan. Treenin tueksi altaan reunalta löytyy virtuaalinäyttö, jolta saa halutessaan valittua itselle sopivan harjoitusohjelman riippuen toivotusta intensiteettitasosta ja kestosta.

Altaalla järjestetään kolmesti viikossa ohjattua vesijumppaa, joka kuuluu kaikkien asukkaiden palvelupaketteihin. Jumppaa tehdään vyötärön syvyisessä tai sitä syvemmässä noin 26-33 -asteisessa vedessä. Miehille ja naisille on omat ryhmänsä. Harjoitteet ovat samanlaisia kuin maalla tehtävät harjoitteet, ja ne sisältävät harvoin uintia.

Vesijumpan vakiokävijöihin kuuluvat talon asukkaat Pentti, Heikki, Unto ja Esa. Yhteinen reippailuhetki saunomisineen on kuulunut aktiivisten miesten rutiineihin noin vuoden ajan. Miehet kokevat, että liikkeiden ja venytysten tekeminen on helpompaa vedessä, ja säännöllinen harjoittelu on pitänyt kuntoa hyvin yllä. Viikoittaisen treenin jälkeen mieli on pirteämpi ja kevyempi.

Myös talon ulkopuoliset asiakkaat ovat tervetulleita Saga Lakeudenlinnan uima-altaalle. Talon fysioterapeutin Katin ohjaamaan vesijumppaan osallistuminen maksaa 7 euroa. Lisäksi Katin tarjoamia fysioterapiapalveluita voidaan toteuttaa vedessä. Kati kertoo vaihtoehdoista mielellään lisää numerossa 050 400 9137 tai sähköpostitse kati.salmenkangas@sagacare.fi.

Saga Lakeudenlinna

Saga Lakeudenlinna on moderni 84 kodin palvelutalo Seinäjoella. Vuonna 2018 avautuneesta talosta on helppo suunnata hyödyntämään keskustan palveluita.


Voisit olla kiinnostunut myös näistä