Etusivu > Kokemukset > Yhdessä on hyvä asua

Yhdessä on hyvä asua

Eeva Esko muutti Saga Kanalinrantaan elokuussa 2021. Mukana muutti myös Orvokki-kissa, joka nauttii lokoisista kissanpäivistä talossa omistajansa kanssa.

”Viihdyn täällä Sagassa kohtuullisen hyvin. Ruoka on hyvää ja maistuvaa. Hoitajat pitävät asukkaista oikein hyvää huolta ja ovat mukavia, tästä haluankin antaa monta plussaa! Myös Orvokki on viihtynyt oikein hyvin. Öisin kissalla vain tuppaa olemaan kovasti asiaa ja leikkimisen tarvetta”, Eeva kertoo hymyillen.

Eevan tytär Maija on ollut erittäin tyytyväinen Saga Kanalinrantaan asuinpaikkana äidilleen sekä kissalle. Maijan mukaan juuri Orvokki-kissa on ollut isona apuna äidin sopeutumisessa uuteen kotiin. Kissan luoma turvallisuus, tassujen pehmeä kosketus sekä läsnäolo ovat olleet tärkeitä elinympäristön muutoksessa.

”Palvelutalon arjessa, kun mieli on välillä unohduksissa tai elää menneessä, kissan intensiivinen kontakti palauttaa takaisin nykyhetkeen. Kissa tuo arkeen positiivisuutta”, tytär Maija kertoo.

”Täällä asukkaista pidetään hyvää huolta”

Maija Esko haluaa kiittää erityisesti Saga Kanalinrannan upeaa henkilökuntaa asukkaiden sekä kissan hyvästä hoidosta. Orvokki on saanut paikan tasa-arvoisena asukkaana Saga-palvelutalossa.

”Henkilökunta on pitänyt hyvää huolta Orvokista. Kissan kuulumiset kysellään, kupissa on aina raikasta vettä ja herkuilla hemmotellaan talon pienintä asukasta. Ja jos kissalla ei ole kaikki hyvin, soitetaan meille läheisille viipymättä”, tytär Maija ihastelee.

Saga Kanalinrannan henkilöstö puhdistaa Orvokin hiekkalaatikon ja huolehtii, että kissalla on puhdasta tuoretta ruokaa ja vettä. Orvokkia he kuvailevat hyvin seuralliseksi kissaksi ja aina kun mahdollista kissa hakeutuu rapsutettavaksi.

”Ja aina silloin tällöin, tilaisuuden tullen Orvokki yrittää livahtaa avonaisesta ovesta tutkimaan Saga Kanalinrannan puutarhoja”, talon väki kertoo nauraen.

Saga Kanalinrantaan ovat lämpimästi tervetulleita myös asukkaiden lemmikit
Yhdessä päiväunilla. Kuva: Maija Esko

Tutustu Orvokki-kissaan!

  • 10 vuotias
  • Viettänyt ensin neljä vuotta sisäkissana kaupungissa, jonka jälkeen muutti hiirikissaksi pienelle tilalle Eevan tyttären luokse Eurajoelle.
  • Viimeiset vuotensa nauttinut Eevan kanssa elelystä kaupungissa
  • Erityispiirteet: tuo omistajalleen lohtua ja turvaa – nauttii palvelutalon elämästä!
  • Orvokin löydät myös Instagramista nimimerkillä @orvokkikissa 

Lähde: Maija Eskon kuva sekä kertomus sähköpostilla 11/21. Eeva Eskoa ja henkilöstöä on haastateltu Saga Kanalinrannassa 12/21. 


Voisit olla kiinnostunut myös näistä