Etusivu > Kokemukset > Ystävyys ei katso ikää

Ystävyys ei katso ikää

Ystävyys ei katso ikää

Aire Mäkelä, 93, ja Anni Hahl, 89, tapasivat toisensa muutettuaan palvelutaloon. Yhteinen ystävyys syttyi lounaalla, jonka jälkeen ystävykset ovat olleet erottamattomat.

– Tapasimme kun muutin tänne. Olin ottamassa ruokaa ja katselin, että mihin pöytään uskaltaudun istumaan. Huomasin Airen ja mietin, että tuon naikkosen pöytään uskallan mennä, Anni kertoo.

Aire hyväksyi Annin pöytäänsä. Naisilla alkoi juttu luistaa ja heistä tuntui nopeasti siltä kuin olisivat tunteneet pidemmän aikaa. Anni ja Aire nauttivat yhdessäolosta päivittäin.

– Tapaamme usein ruokailun merkeissä. Syötyämme jäämme juttelemaan. Meillä tarinaa piisaa ja aika vierähtää siivillä. Välillä tuntuu, että olisimme samaa sukua, sillä yhteisiä tuttavia on monia. Aiemmin emme kuitenkaan ole tavanneet, vasta tänne palvelutaloon muutettua, naiset kertovat hymyssä suin.

Rentoa arkea ja elämäntarinoita

Ikääntyessä ystävyys on toisenlaista. Nuorempana oli paljon menoja ja kiireitä. Nykyään naisten arki täyttyy yhteisistä hetkistä ja mukavista muisteluista.

– Nuorempana meno oli vilkkaampaa. Käytiin ystävien kanssa tanhuamassa ja vietettiin sillä tavalla aikaa, naiset kertovat.

– Niin ja nuorena puhuttiin erilaisista asioista kuten pojista, Anni lisää nauraen.

– Näin vanhempana elämä on erilaista. Tykkäämme kertoa toisillemme omaa elämäkertaa ja muistella menneitä aikoja yhdessä. Elämämme on ollut jo tähän asti niin pitkä, että kerrottavaa riittää, Anni ja Aire hymyilevät.

Aire ja Anni ovat kiitollisia toisistaan ja ystävyydestään. He kehottavat muitakin ikäihmisiä olemaan rohkeita ja tapaamaan uusia ihmisiä.

– Elämä on paljon rikkaampaa kun tulee tällainen hyvä ystävä elämään. Kannattaa olla rohkea ja mennä. Vaikka tässä ollaan vanhoja, niin ei se estä ystävyyttä, täsmentää Aire.

Oman ikäistä seuraa palvelutalosta

Aire ja Anni muuttivat Lahden keskustassa sijaitsevaan Saga Salpalinnaan reilu vuosi sitten. Ystävyyden lisäksi palvelutaloasumisessa on muitakin hyviä puolia.

– Täällä saa nyt nauttia ja on turvallista. Juuri turvallisuuden vuoksi muutinkin taloon. Aiemmin asuin yksin kerrostalossa, mikä loi turvattomuutta, sanoo Aire.

Moni talon asukas on muuttanut taloon yksinäisyyden vuoksi. Annin ja Airen mielestä talosta saa turvallisen kodin lisäksi hyvin juttukavereita.

Entäs, kuinka kaverukset aikovat juhlistaa tulevaa ystävänpäivää?

– Voi olla, että otamme lasit kuohuviiniä! Kyllä silloin tällöin voi vähän juhlistaa, naiset nauravat.

Kaipaatko sinäkin oman ikäistä seuraa ja mukavaa tekemistä? Lue täältä miten Saga-palvelutaloon pääsee asukkaaksi tai tilaa esitteet kotisivujemme kautta täältä

Tutustu palvelutaloasumiseen lisää täältä


Voisit olla kiinnostunut myös näistä