Etusivu > Kuulumiset > Aivopähkinöitä Saga Kaskenpuistossa

17.3.2023

Aivopähkinöitä Saga Kaskenpuistossa

Tällä viikolla vietetään Aivoviikkoa. Aivoterveyden huomioiminen pidetään mielessä myös Saga Kaskenpuiston vapaa-ajanohjelmaa suunniteltaessa. Talon vapaa-ajanohjaaja Riikka kertoi meille monipuolisista aktiviteeteista, joita hän järjestää asukkaiden iloksi.

Saga Kaskenpuistossa järjestetään erilaista ohjelmaa päivittäin. Suoraan muistin harjoittamiseen ja aivojen aktivoimiseen liittyviä aktiviteetteja ovat Muistijumppa sekä Muistia ja virkistystä. Riikka pitää itse etenkin Muistijumpasta, joka oli ensimmäisiä ohjelmia, joita hän toi taloon. Jumpassa ratkotaan Riikan laatimia kiperiä kysymyksiä ryhmissä. 

Muistijumppaa palvelutalossa
Mitkä kaksi kotimaista elokuvaa tai elokuvahahmoa löydät:
PIN-LUS-SU-MAL-TOS-LA-KUL-KI-LAN-PA-LA

”Itselleni ohjaajana yksi mukavimmista valmisteltavista ohjelmista on Muistijumppa. Pidän visailun tunnelmasta sekä kysymysten etsimisestä, yhdistämisestä ja visailun laatimisesta. Olen aistinut, että ohjelma on mukava myös asukkaillemme. Joka viikko aulaan kokoontuu osallistumaan yli kolmekymmentä asukasta sekä sivustaseuraajia. Ryhmissä on mukava pohtia oikeaa vastausta; yksi muistaa jotain ja toinen toista. Yksi ryhmä on pysynyt lähes samana yli kymmenen vuotta”, kertoo itsekin kohta 19 vuotta talossa ohjaajana toiminut Riikka. 

 ”Muistissa ja virkistyksessä ratkomme erilaisia tehtäviä yksin, pareittain ja yhdessä. Se sopii erityisesti asukkaille, jotka pitävät ristikoiden ratkaisemisesta. Tällä viikolla etsimme tavutehtävästä kotimaisia elokuvia ja elokuvahahmoja. Sanasokkelot, anagrammit ja muut muistitehtävät ovat mukavia ja yhdessä iloitsemme oivalluksista. Itsellenikin visailun ja tehtävien tekeminen ja ohjelmien pitäminen on hyvää aivotreeniä”.

Hyvinvointia tukevaa ohjelmaa viikoittain

Varsinaisten aivojumppien lisäksi kaikki Saga Kaskenpuistossa järjestettävä ohjelma tukee henkistä hyvinvointia.

Mukavaa vapaa-ajanohjelmaa Saga Kaskenpuistossa
” Yritän osallistua ohjelmiin aina kun voin. Jos jää kotiin niin pää menee ihan hötöksi” kertoo asukas Toini. ”Tämä se meidän Riikka on niin mukava ja keksii kivoja juttuja meidän asukkaiden iloksi”, lisää Anna-Liisa iloisesti.

”Liikunta, musiikki, yhdessäolo ja erilaiset tekemiset virkistävät ja aktivoivat aivoja sekä muistia. Esimerkiksi suosittu joukkuepeli Boccia tai Mölkky haastavat tasapainoa, käden ja silmän koordinaatiota sekä vaativat ongelmanratkaisukykyä. Kädentaidoissa erilaiset työt harjoittavat näppäryyttä ja ajattelemista. Sosiaalinen kanssakäyminen tuo hyvänolon tunnetta. Sekin on tärkeää aivoille”, summaa ohjaaja Riikka.

Ulkoilu kuuluu asukkaiden vakio-ohjelmaan. ”Pyrimme ulkoilemaan yhdessä useasti viikossa. Nyt talviaikaan meillä on yksi ohjattu kävelyretki, koska kelit ovat olleet vaihtelevat. Onneksi upeat sisäpuutarhamme mahdollistavat kävelyn myös huonoina ilmoina. Kesäisin ulkoilemme tai touhumme ulkona joka päivä.” 

Haluatko tutustua tarkemmin talomme vapaa-ajanohjelmaan? Löydät tuoreimman ohjelman Saga Kaskenpuiston verkkosivuilta ”Harrastus- ja kulttuuritoiminta” -otsikon alta.

Jaa kuuluminen somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä