Etusivu > Kuulumiset > Elämällä on lahjoja annettavaksi jos olet valmis vastaanottamaan

24.1.2020

Elämällä on lahjoja annettavaksi jos olet valmis vastaanottamaan

Tämä viikko on antanut meilla upeita kokemuksia ja elämyksiä. Kaiken arkisen kivan (tämän arkisen kivan löydät meidän harrastus-ja kultuuritoiminnan alta) lisäksi, tämän viikon retket ja esiintyjät tuottivat meille suunnatonta mielihyvää. Tunnelmallisia, koskettavia hetkiä. Ja mikä näistä tekee sen kaikkein kauneimmaksi on se,kun koemme nämä tunteet ja tapahtumat ystävien ja hyvien tuttavien kesken.

Viikonvaihteessa kävimme Turun nuoressateatterissa katsomassa ja kokemassa upean, koskettavan teatteriesityksen ”Evakon kyynel”. Paimiolainen Nauristeatteri oli vierailevana teatterina esittämässä tämän esityksen. Esitykseen oli sanoitettu ja sovitettu upeita lauluja,näyttelijät olivat aikuisista lapsiin.Nuorimmat olivat sellaisia hevosenpään kokoisia, jotka silmät pyöreinä eläytyivät rooleihinsa. Se oli uskamaton taidonnäyte nuorilta näyttelijöiltä, joiden elämään ei evakkomatkat onneksi ole kuuluneet. Me katsomossa eläydyimme täysin, useasti kyyneleet silmissä. Meistäkin katsojista oli moni itse kokenut sodan aikaset evakkomatkat ja hekin kiittelivät kovasti miten tunnelman he olivatkaan saaneet luoduksi lavalle. Ja kaiken tästä tekee uskomattomaksi sen, että koko Nauristeatterin ovat perustaneet kaksi teini tyttöä joitain vuosia sitten. Tämän näytelmän, nämä kaksi nuorta naista olivat itse kirjoittaneet ja ohjanneet ja laulut tehneet.

Viikolla kävimme elokuvissa, jossa saimme myös kokea kauniin ja koskettavan tarinan, maamme kuuluisimmasta taidemaalarista Helene Schjerfbeckistä. Saimme tutustua hänen elämänsä muutamiin vuosiin. Elokuva oli hienosti tehty ja näyttelijä suoritukset olivat loistavia. Siitäkin vaikutuimme kovasti.

Vielä ennen viikonvaihdetta  koimme huikean pianokonsertin. Helsingistä asti saimme vieraaksemme pianovirtuoosin Janne Maaralan, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Hänen sormet tanssi pianon koskettimilla ja upeita sointuja toisensa perään leijui aisteihimme. Sydän tanssien, välillä pakahtuen…hänen tunteikasta soitontaa kuuntelimme.

Se on hienoa ja kunnioitettavaa, kun ihmisillä on vahva ammattitaito,ehkä lahjakkuuskin mutta ennen kaikkea intohimo tekemäänsä kohtaan. Me olemme täällä kiitollisia kokemastamme. Teemme tätä omaa työtämme samalla intohimolla, jonka meidän Saga Kaskenniityn asukkaat saavat kokea näissä arkisen kivan merkeissä. 

Ystävällisin terveisin
Melina, Saga Kaskenniityn vapaa-ajanohjaaja

Jaa kuuluminen somessa