Etusivu > Kuulumiset > Elämän välkettä etsimässä – Suomi 100-luentosarja Saga Kaskenniityssä

22.9.2017

Elämän välkettä etsimässä – Suomi 100-luentosarja Saga Kaskenniityssä

Tervetuloa kuuntelemaan ja katsomaan Saga Kaskenniityssä järjestettävää luentosarjaa. Sarjaan sisältyy runsas kuvallinen materiaali ja olemme varanneet aikaa myös kuulijoiden ajatuksille ja näkemyksille luennon lomassa. Luennoitsijana kulttuuriantropologi ja taidekasvattaja Helbe Pajari. Ensimmäinen luento on torstaina 5.10. klo 17.00 Saga Kaskenniityn Sagasalissa. Tervetuloa!

Neliosainen luentosarja valottaa taiteen ja kulttuurin lähestymiskulman avulla Suomen rakentumista itsenäiseksi, nykyaikaiseksi valtioksi. Suomen rakentaminen alkoi jo 1800-luvulla taiteen ja kulttuurin keinoin. Kansan henkistä pääomaa rakensivat osiltaan kirjallisuus, kuvataiteet, arkkitehtuuri ja musiikki. Kieli- ja kulttuuritutkimus nosti vahvasti esiin suomalaisten muinaisen menneisyyden, josta ajatusten voimalla kurottauduttiin kohti omaa maata ja kansakuntaa.

Sarjassa tarkastellaan suomalaisten elämän muovautumista yksilön, perheen ja yhteisön näkökulmasta käsin. Miten kansanomaisella maaseudulla ja teollistuvissa kaupungeissa asuttiin ”vanhassa Suomessa”? Miten toinen maailmansota vaikutti perheiden, lasten ja nuorten elämään ja mahdollisuuksiin tulevaisuudesta? Sodan jälkeinen pula-aika ja modernin Suomen rakentaminen 1950-luvulta 1960-luvulle johtivat askel askeleelta kohti nykypäivän Suomea.

 Katso luentokohtaiset kuvaukset ja aikataulut tästä

Lämpimästi tervetuloa asukkaat, omaiset ja ystävät sekä kaikki aiheesta kiinnostuneet!

 

Elämän välkettä etsimässä Saga Kaskenniitty_luentosarja on osa Suomen itsenäisyyden virallista satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa
Elämän välkettä etsimässä Saga Kaskenniityn luentosarja on osa Suomen itsenäisyyden virallista satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Jaa kuuluminen somessa